Saturday, 24 September 2016

JANGAN KATA DAH KURUS TAK PERLU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

SERONOK BERNIAGA PREMIUM BEAUTIFUL WALAUPUN 
MEMANG PADA ASALNYA KAK DYNA TAK BERBADAN BESAR TAPI 
SANGAT KURUS


Betul... jangan kata dah kurus tak perlu jaga badan.  jaga badan ni subjective tau, bagi kak dyna semakin umur meningkat lagi lah kak dyna sangat pentingkan kesihatan dari dalam .. nak tau kenapa? baca sampai habis tau...

Ok kak dyna kongsi dengan u all sedikit info tentang diri kak dyna:

BMI: 22.1 (Normal is from 18.5-24.99kg/m2)

Height : 167cm 

Berat : 61.5kg (ok ini buat kak dyna tekejut la and panic jugak)

Visceral fat : 3.5 ( Normal is from 1 - 9)

Body fat : 29.9 (Normal bagi seorang perempuan adalah 20-29.9 which is on border line)

Body age :42 (waktu kak dyna tulis ni umur akk is 39)

(all the above was from Pandai Medical Centre Melaka) 


Ok... fyi berat kak dyna tak pernah more than 58, selalunya around 56-58kg.. so suddenly in April 2016 buat medical checked up the above result part berat badan dan body age buat akk terkejut la... 

the comment given by dietary that time mengatakan:-

1) berat badan kak dyna disebabkan faktor umur yang meningkat masuk 40an..so the metabolisma akan perlahan ..so bayangkan kalau kak dyna tak pakai premium beautiful dan tak amalkan product SHOM seperti Garam buluh dan Minkaffe? i guess mesti lagi berat dari tu..so they said tak perlu risau sebab masih not to bad...but kena jaga dari sekarang..

2) the body age lead from our weight... yes if u obesity your body age become bigger than actual age...Insya Allah dengan adanya product SHOM terbaru iaitu Shake M3, kita dah cukup package penjagaan kesihatan dari dalam..

so, ada sesiapa yang mengatakan kak dyna dulu asalnya memang kurus so tak akan gemuk ITU ADALAH SALAH.. hanya tuan badan je yg tahu macam mana perlunya menjaga pemakanan dan pakai premium beautiful untuk kesihatan yg ideal..

memang kak dyna tak ada testimony badan akk gemuk sebab i tak pernah gemuk selain masa berat 61.2kg, but dulu seblum kenal business ni my weight is 48kg... so masa tu memang kena ejek leper macam papan... dengan premium beautiful kita dapat body shape yg ideal...

jadi jangan risau if beli PB dengan kak dyna tak boleh proven you all boleh slim... Insya Allah dah 3 tahun kak dyna pakai PB kalau u all nak tengok testimony kena jumpa akk sebab gambar2 dulu semua tanpa hijab..so malu lah nak share dalam blog kan...PB banyak support body kak dyna..ye lah dah meningkat umur dan dengan kerjaya yg aktif of course i need my kerusi urut bergerak ni..

kesimpulannya...tanggapan orang mengatakan yang orang kurus tak perlu jaga badan is sangat salah... dari kurus lah senang nak kembang..bila dah kembang bukan mudah nak kempis kan balik tanpa kesedaran dan disiplin yg tinggi..

apa-apa pun kak dyna nasihatkan fokus penjagaan dari dalam dan jadikan premium beautiful sebagai perisai kita..

xoxo
dyna salleh
010-202 3555

Wednesday, 14 September 2016

SHAKE ME MENGANDUNGI "EJEN PEMBAKAR LEMAK"

SHAKE ME & SHAPE me



program jangka masa panjang dalam mencpai gaya hidup yang sihat

ia merupakan gabungan tingkah laku dan amalan yg perlu untuk memastikan berat dan bentuk badan yg berkesan yang:


1) berkesan dalam membakar lemak yg berlebihan dan bukan sahaja menghilangkan berat badan disebabkan kehilangan air sahaja

2) plan diet yg pratikal dan mudah untuk diamalkan seharian

3) TIADA TEKANAN

4) TIADA KESAN YO-YO dan kesan sampingan

5) tidak mempunyai bahan kimia yang terlarang yg menggugat kesihatan manusia 






5 sebab mengapa protein merupakan pilihan terbaik untuk menurunkan berat badan:

1)  penyerapan protein di dalam badan lebih konsisten menyebabkan badan "feel satisfied"

2)  kombinasi hidangan tinggi protein dengan karbohidrat (sayur-sayuran, ubi kentang) menghalang penyerapan gula dalam badan dengan agresif

3)  makanan yang tinggi protein merangsang pembakaran kalori dengan lebih tinggi dalam badan jika dibandingkan dengan lemak.

4) protein bertindak sebagai "fuels" (bahan api) untuk membakar lemak

5)  protein merupakan komponen utama dalam pembentukan dan pemulihan otot terutama semasa dan selepas beruskan, senaman ataupun aktiviti fizikal.




KONSEP 3 "M" DIDALAM SHAKE ME
(MINERAL/MAINTENANCE/METABOLISM)

1) PROTEIN SOYA
2) GARAM BULUH
3) L-CARNITINE (EJEN PEMBAKAR LEMAK)




KEISTIMEWAAN PRODUK
1) rendah kalori - 90kCal /hidangan
2) tinggi dalam protein & serat
3) sumber kalsium & magnesium
4) diperkaya dengan garam buluh, L-Carnitine, vitamin, & mineral
5) tiada gula tambahan
6) tiada bahan pengawet) 
7) tiada pewarna sintetik
8) pilihan terbaik untuk:
-membekalkan tenaga
-menjaga kesihatan
-tumbesaran sihat
-pelangsingan badan
9) sesuai untuk seisi keluarga


SHAKE ME MINUMAN PROTEIN YANG UNIK:

1) membuang toksik yang tidak diperlukan badan dan meningkatkan metabolisme sel badan.
-kerana komponen GARAM BULUH membantu mengeluarkan toksik seperti prisa makanan, bahan kimia, racun ubatan dan sebagainya
-mengembalikan fungsi asal system pencernaan
-L-Carnitine (fat burner) membantu meningkatkan kadar metabolisma.
-L-Carinitine bertindak sebagai pengangkut sel-sel lemak dan dibawa ke stesen janakuasa utama sel-sel badan (mitochondria) untuk dipecahkan dan diuraikan menjadi tenaga.

2) mengimbangi hormon badan, mengawal tekanan dan membantu pembentukan potongan badan yang diidami
-nisbah karbohidrat dan protein yang seimbang membantu badan untuk menghasilkan hormon yang seimbang
-dalam masa yang sama ia membantu dalam mengurangkan penyerapan gula di dalam badan sekaligus mengawal selera makan.
-meransang pembinaan otot badan
-menstabilkan emosi dan tekanan

3) membekalkan mikronutrien sepanjang program pengawaian berat badan
-bekalan mineral adalah penting untuk keseimbangan dan kesihatan badan untuk jangka masa panjang
-GARAM BULUH kaya dengan > 70 jenis mineral
-sumber calcium dan magnesium 
-tinggi dengan antioxidan 
-membantu dalam proses pembakaran lemak badan penghasilan tenaga berpanjangan 


TIP-TIP UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN:
- minum segelas air kosong setiap 1 jam (bertujuan untuk membuang dan mengangkut keluar semua toksin sekaligus memastikan pembakaran lemak lebih berkesan

-mengurangkan makanan karbohidrat /berkanji

-mengamalkan kualiti tidur yg baik


berminat dan ingin menjadi stokis mini
boleh hubungi kak dyna terus ye:
010-202 3555

Sunday, 4 September 2016

TLC IN BEIJING - PART 2



assalamualaikum..
kak dyna sambung 2nd part of Beijing Free Trip
yang baju merah tu tema hari kedua iaitu
aktiviti ke Tembok Besar China (Great Wall of CHINA)




ni gambar kak dyna di hadapan
Hotel Shangri La Beijing yg ditaja khas
oleh Sahajidah Hai-o





setiap sudut di hotel ni cantik-cantik so memang
tak lepas kan peluang ambil gambar sebanyak mungkin sebab tak tahu bila lagi nak sampai ke sana kan

oohh ni kami baru sampai di kaki tempat great wall of china..excited dah masa ni..mula2 katanya suhu agak panas tapi bila dah sampai memang panas nya lain macam tak sama di malaysia..berpeluh memanjang sesekali dekat atas tembok tu adalah terasa angin sikit, mungkin bulan 8 masih musim panas di China


pemandangan dari bawah masa ni... nampak kan dibelakang tu kelilingnya adalah tembok china


























































TO BE CONTINUED


Monday, 29 August 2016

ME & TOP LEADERS CIRCLE IN BEIJING, CHINA

JOURNEYS ARE MADE BY THE PEOPLE
YOU TRAVEL WITH 
-TOP LEADERS CIRCLE-

ASSALAMUALAIKUM..
ALHAMDULILLAH

Bersyukur dengan setiap apa yg diterima dalam sepanjang trip ke Beijing China..
23 OGOS - 26 OGOS 2016 

Dan alhamdulillah jika u all dapat baca ni maknanya
kak dyna dah pun selamat sampai ke Malaysia..
Alhamdulillah…

Ok free trip kami ditaja sepenuhnya oleh SHOM (Sahajidah Hai-o Marketing Sdn Bhd)
 ditaja penuh means just bawa duit shopping if ada hati nak shopping lah..
usually kak dyna tengok orang shopping dan usually beli kan anak2 sahaja dan jugak bush tangan untuk rakan kongsi..hehe ni pun kira shoping kan ?




bila melancong ni tak kira ke mana kita mesti collect moments tu yg semua benda kena ambil gambar dan simpan dan share dgn semua 


bila sampai airport inilah kerja kami sebab semua urusan check in luggage everything diuruskan dgn bantuan tourist leader kami..kali ni kami ditemani oleh TL bernama Felix Goh..nice person!!! he did a good job so i give him 120% :)

cantikkan baju kami? always inspired by our sifu CDM Al-Faath… dengan idea tudung seragam by our CDM Salha Zain.. memang cantik sampai my husband yg tak pernah tanya pasal tshirt trip kali ni dia berminat sgt tapi dah habis la..sebab made to order only..





ni masa dah dekat gate and ready to boarding..
still collect moments..
togetherness moments…
dalam busines ni terbit ukhuwah yg amazing..
to me this one can't obtained anywhere..
tua muda semua respect each other..
tanpa mengenal pangkat dalam busines





cantik tak?
TOP LEADERS CIRCLE IN GOLD COLOR
BOOOOOMMM SANGAT







see…. every moment captured and will remain in our memory






dah ready nak duduk 6 jam..hahahha





ada sambungan nya nanti ..
update sikit sikit dulu ye



Friday, 19 August 2016

TLC MELAKA - PRODUCT DEMO -BVSM & MOTIVASI TRIP ITALY DAN MEKAH

MELAKA - 15/8/2016

Minggu ni kami memang full swing dengan TLC Road Tour 
jelajah Selatan pula.. dengan niat nak berkongsi peluang rezeki yang kami
telah kongsikan pada beratus ratus orang 
dan alhamdulillah sambutan amat menggalakkan…





Menyambut ketibaan orang Keyell.. aka sahabat perjuangan kami dalam business ni.. sebelum
ke kelas di MELAKA kita bawa diorg jalan2 cari makan 




sebenarnya ni lah first time kak dyna drive sendiri from Melaka central to Melaka Raya..
memang ada license tapi jarang jarang bawak kereta ni sebab selalu en husband yg teman… oleh kerani hari tu is our "ladies nite out" hehe tak de la gurau (suami kena hantar anak tution) so kak dyna memberani kan diri juga drive..padahal jalan melaka ni bole dikatakan senang jugak la…
Alhamdulilah semuanya selamat sampai ke destinasi 
yang penting diorang semua pun tak pucat lesi sebab kak dyna drive kan…hahhahaa...



ni kak dyna with my mentor CDM Salleha atau lebih mesra dipanggil Sal .. terujanya diorang dapat merasa juadah di kedai ni Perhentian Kueh Kampong since 1978. amboi kedai ni dah buka sejak kak dyna umur 2 tahun hehe




ni sahabat seperjuangan juga… dah macam adik beradik kami ni
Alhamdulillah 3 tahun bersama ukhwah melalui business ni merapat kan kami
sebagai sedara positif.. 



muka happy je depan mata penuh juadah padahal baru lepas makan di Melaka Central tadi


lepas makan di bandar hilir tadi masih ada masa dan sebelum mula kelas 8 malam kami semua cari tempat untuk maghrib dulu..teringat kan masjid selat melaka yang cantik ni..hehe kak dyna tanya la adik kat kedai makan tadi direction ke masjid ni..alhamdulillah something new for me so lepas ni senang la nak bawak siapa2 ke sini dah tau jalan..hahha… cantik sgt masjid ni sebenarnya … sampaikan hari tu kitorg tgk ramai pelancong dtg ambik gambar kat situ… selepas solat maghrib kami terus ke stokis SHOM


makan lagi … heheh…jangan pelik tau bila baca entry kak dyna ni memang kami ni banyak makan sebab kami suka explore makanan tempatan..especially if u all kat melaka ni
Alhamdulilalh stokis melaka sediakan juadah sikit sebelum kelas dan bestnya siap ada minuman minkaffe… thank you Jimmy 


demo BVSM by our CDM Kelvin yang memang power … bakal DDM Melati volunteer untuk test demo 
 
ini pula Puan Liza Marketing Executive dari HQ sharing product info bagi BBPLUS COLLOGEN, BIO EVER PLUS, FEMENINE WASH DAN MACAM MACAM LAGI PRODUCT HEBAT SHOM

penuh kelas … hevoccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bangga sungguh bila multimelionnaire kami CDM Azlan turun Melaka beri kata kata semangat… Insya Allah nak jadi seperti beliau suatu hari nanti


Thursday, 11 August 2016

Pil herba Maharani dan Tips untuk dapat zuriat

KEPUTIHAN MENGGANGGU RUMAH TANGGA?

CUBALAH MAKAN PIL MAHARANI NI..
JANGAN RISAU..PIL NI BUKAN UBAT, SAMA MACAM JAMU,
IANYA KAYA DENGAN HERBA 

sebagai isteri pernah tak kita rasa bila nak mula bersama dengan suami pelbagai alasan diberikan mulalah kelam kabut nak pergi ke tandas semata mata nak cuci kononnya boleh hilangkan bau yg kurang menyenangkan ..kan seronok jika kita sentiasa berada dlm keadaan siap sedia? 

memang benar tak semua macam tu kan.. u all cubalah amalkan makan herba maharani ni.. 
pil maharani amat fokus pada peredaran darah kita dan menyelaraskan kitaran haid teratur.. kak dyna selalu pegang pada prinsip kalau kitaran haid bagus kitaran darah bagus ianya menyihatkan kita dari dalam dan dari sini juga akan mengurangkan masalah keputihan..














Antara kebaikan dan kelebihan MAHARANI:

- Melancarkan peredaran darah
 - selaraskan kitarah haid yang tak teratur
- sembuhkan senggugut
- selesaikan masalah kronik kaum hawa seperti keputihan  dan peredaran haid..ini adalah usaha untuk elakkan kemandulan.
- menggalakkan kesuburan secara semulajadi
- kurangkan keletihan
- tingkatkan imunisasi disamping menguatkan kaki dan tangan.
- serlahkan wajah yang berseri-seri dan awet muda
- bertindak sebagai gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa dalam pantang
- sangat menyegarkan dan menyuburkan badan lepas bersalin
- kecutkan rahim dengan cepat.
- pada yang belum kawin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, melancarkan haid, sentiasa cergas bertenaga 
-meningkatkan metabolisma badan dengan kelancaran darah ke seluruh badan.
- "ubat seks" untuk wanita di mana nikmat luar biasa kepada dua pihak.
- menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat hingga suami pasti teringat-ingat isteri tersayang sepanjang masa..huhuu..dasyat ni ;)
- untuk yang hampir monopous, maharani membantu untuk kuatkan tulang, kuatkan daya tahan badan dari penyakit.

pada yang dah ada premium beautiful amatlah digalakkan untuk amalkan pil maharani ni. kombinasi pb dan maharani sangatlah berkesan luaran dan dalaman...memang ummmpppphhh..!


CARA PENGAMBILAN
- Di syorkan untuk telan setengah bola setiap hari sebelum makan atau sebelum tidur

- Elakkan amik maharani masa kedatangan haid.

Yang ni wajib dipatuhi :
1 bola PUTIH iaitu sama dengan 50 pil hitam kecil sekali sehari.
Mula amik lepas hari terakhir haid dan berterusan selama 6 hari.
Then, berhenti sementara hingga lepas kedatangan haid pada bulan depan dan makan ikut cara yang sama.

Kalau rasa badan panas, sakit kerongkong, tumbuh jerawat lepas amalkan pil maharani ni, uols boleh guna alternatif yang ni ye ;)

1) makan separuh biji bola putih iaitu 25 biji pil hitam kecil sekali
2) minum air garam waktu makan
3) minum lebih banyak air


Perhatian : Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplement ni pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.Harap maklumat di atas membantu anda. (Rujukan bersama: SHOM)

Diluluskan kementerian kesihatan Malaysia - MAL 200144197
Disahkan halal oleh pertubuhan China Islamic Association iaitu salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.



Harga herba maharani
RM 98.00 sekotak

65.00 harga lama.
January 2014 bermula harga baru untuk herba maharani.


DYNA SALLEH
011-202 3555


Translate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...