Saturday, 5 August 2017

ROKET BISNES BERSAMA SIFU NAJIB ASSADOK DI BAYVIEW HOTEL MELAKA



assalamualaikum readers...

first time kak dyna attend rocket bisnes seminar with SIFU Najib Assadok di Melaka tempoh hari..
bila berniaga ni memang ilmu kena selari dengan peredaran masa juga..
macam gadjet juga ilmu bisnes pun kena updated kalau tak perniagaan kita pasti ketinggalan kebelakang.... 


seminar tempohari focus more on FB Ads and what is DO and DONTS sebagai peniaga online..
morale nya kak dyna still kena attend for advance class on this.. Insya Allah sekarang masa tak mengizinkan ..al maklumlah kak dyna tengah tunggu masa je nak bersalin ni... Insya Allah selagi hati ni memang minat berniaga dan mindset juga fikir bisnes pasti akan memenuhi kelas2 advance online marketing & selling..Insya Allah..




















Sunday, 23 July 2017

PREMIUM BEAUTIFUL KORSET VIRAL DI VIRAL SIAKAP KELI



Assalamualaikum readerssss...

haa kali ni kak dyna nak cepat2 share dengan u all review seorang adik cantik yg dah kahwin dan mempunyai 4 orang anak.. kenapa nak review pasal dia? haaa ni yg best selalunya hakak review orang pakai premium beautiful dari agent2 premium beautiful kan so u all kata tak aci kan.. haa kali ni adik cantik manis yg bukan agent premium beautiful langsung tapi bagi review tentang premium beautiful sebab apa? sebab dia memang pakai setia ketika berpantang dan selepas berpantang..

antara petikan yg dikongsikan ialah:

'Anak dah empat, nak jaga bentuk badan lagi susah' - Wanita kongsi tips maintain badan selepas bersalin

Bukan mudah nak menjaga badan selepas bersalin. Menurut Puan Nur Balqis Yunus, jika tempoh berpantang dimanfaatkan dengan baik, tiada masalah untuk mendapatkan bentuk badan yang asal. Apa yang penting, disiplinkan diri untuk berpantang, selain suami juga perlu membantu dan memberi dorongan kepada isteri.


Pastikan pakai bengkung, kalau boleh 100 hari

Kalau lebih lagi bagus sebenarnya. Tetapi saya pakai Premium Beautiful saja sebab mudah nak pasang sendiri. Pakai setiap masa kecuali masa mandi, masa berurut dan bertungku saja buka. 

Bila pakai, biar kemas dan selesa. Semakin hari badan semakin mengikut benduk, jadi ketatkan lagi biar ikut sampai bentuk yang kita rasa puas hati. Sebelum pakai, letaklah minyak panas yang rasa selesa untuk perut. Lagi cepat kecik perut kita. 

haaa begitulah kata cik adik cantik tu... 

actually kalau kak dyna tak berniaga premium beautiful pun kak dyna tetap bagi credit pada premium beautiful korset
sebab yelah pernah jugak dulu2 beli yg biasa2 punya 
memang betul tak sama dengan bila dah pakai dan rasa sendiri dengan premium beautiful..
kuality dia tu yg tiada tolok bandingnya...
sampaikan pakaian dalam biasa ni memang dah lama digantikan dengan premium beautiful setiap hari ...

harga setanding kuality 
harga setanding "service"nya pada badan kita aset kita
harga setanding dengan jaminan nya
harga setanding dengan JENAMA nya

kalau sayang kan suami atau yg single lagi kalau sayangkan
body cepat2 risik premium beautiful dengan kak dyna ye

010-202 3555

Saturday, 15 July 2017

GROUP COACHING BERSAMA NEW JOINED DAN LEADERS BARU TOP LEADERS CIRCLE

Assalamualaikum semua,

first of all thank you yg sudi stop kat ruangan ni
walaupun hari ni 16/7/2017 Syawal ke-21
ramai lagi yg beraya dan tak lepas peluang buat open house kan?... hari ni kak dyna tak keluar beraya..tengok je...hehe tak sanggup dah mengah nak berjalan2 .. makan pun alar kadar je.. maklumlah esok ada check up ..kang tekejut lagi nurse tengok berat kita naik..hahahhaa... 

ok hari ni kak dyna nak update and share with you all minggu lepas 8/7/2017 walaupun orang masih sibuk beraya kak dyna tetap adakan special group discussion sebab dah masuk bulan baru ada maklumat baru dan aktiviti baru juga..
jadi selain berjumpa dengan orang-orang baru kak dyna juga sampaikan amanat pada leaders terpilih area Putrajaya, Selangor dan Sepang..

walaupun mengah jugak dah nak berjalan walaupun baru 32 weeks tapi tetap jugak nak pastikan anak2 buah bisnes ni faham hala tuju dan kalau boleh nak mereka kenali bisnes ni dari basic baru lah lega rasa nak bersalin bulan AUgust ni...

nak bina kumpulan dan yg baru bermula memang kena selalu mencari ilmu sama2 belajar ..apa yg kak dyna belajar dari mentor InsyAllah kalau boleh nak "bluetooth" apa yg ada dlm kepala ni pada anak2 buah semua... paling bahagia bila anak2 buah ni yg dtg dan serap betul2 apa yg kita nak sampaikan dan nampak sangat kesungguhan diorang hari tu...

dan masa tu jugaklah bagi peluang pada shining leaders utk practised jadi speaker sebab apa? sebab one day mereka ni juga akan handle and organised kelas mereka sendiri bersama team masing2 InsyaAllah... 





dalam busines ni tugasan sebagai emcee jangan lah dianggap remeh tau..sebab selaku seorang emcee segala input pembukaan majlis tu sangatlah penting...dari situ je dah dapat input macam mana nak berdepan dengan prospect... sebab tu kalau attend mana2 kelas business.. apa yg emcee sampaikan wajib beri perhatian dan jgn ambil mudah tugasan ni... teringat masa Mentor kak dyna juga bagi tugasan sebagai emcee dari situ banyak belajar apa yg perlu disampaikan... kak dyna doakan Ieka kimika terus istiqamah bersama TLC dan kumpulan..




yang ni pun sama jugak.. bakal diamond sales RM180k Insya Allah... kagum dengan perubahan beliau sebab masa mula2 sehinggalah ke hari ni..betul cakap mentor kak dyna kita ni kalau nak berjaya mentor boleh bagi 5% je selebihnya adalah datang dari initiatif diri sendiri... diri sendiri kena kuat nak capai baru dapat..
alhamdulilah bertubi2 premium beautiful cash buyer cari Zulaikha musim puasa dan raya.. syukur bangga tengok anak buah yg rela hati ambik ilmu















last but not least... rezeki bila mentor kak dyna sudi bagi kejutan dtg ke kelas kami dan berkongsi tips utk fight tiket korea yg baru je buka july ni... Ya Allah semoga kak dyna dan team beramai2 jejak ke Korea January 2018 nanti ..terima kasih CDM Salleha selalu support kami walaupun macam2 cabaran yg perlu dilalui dulu... 





busines ni makin lama buat makin senang
yg penting sudi follow dan duplicate tindakan
kak dyna memang kalau bole paksa nak je paksa semua mulakan bisnes ni..tapi apakan daya manusia ada yg suka jalan senang dari susah susah kejap je dulu..

tapi kalau tetiba terbuka hati nak buat business ni bersama2 kak dyna dan team... call me or email or whatsapp me at 010-2023555... insyallah suka kak dyna nak berkongsi cepat2...

TERIMA KASIH SEMUA

Tuesday, 20 June 2017

TOP LEADERS CIRCLE MELAKA ~ SELATAN RAMADHAN

TOP LEADERS CIRCLE MELAKA - SELATAN 


Assalamualaikum..
bulan puasa tak menjadi penghalang untuk kami adakan kelas ilmu.. bukan selalu pun tapi sekali ni mantap sungguh perisiannya.. seriously kak dyna teruja dgn ilmu kelas pada hari tu.. boleh dikatakan apa yg merisaukan dan apa yg buat kita selalu bertanya diri sendiri kenapa dia bole dapat kenapa aku tak bole dapat... segala persoalan tu ada pada majlis ilmu kami

seronok berniaga secara berkumpulan.. sebab walaupun dari latar belakang yg berbeza umur yg berbeza itu bukan lah masalah besar yg penting siapa didepan kita tu adalah orang yg dah lalui segala susah payah sampai lah ketangga kejayaan.. jadi tak mustahil jika kita follow 100% tindakan nya pasti kita pun jadi hebat seperti mereka mungkin lebih hebat dari apa yg pernah kita bayangkan..

sebab tu pernah dengar tak "kelilingi lah diri anda dengan orang2 yg positif dan berjaya kerana tak mustahil kita pasti ikut jejak yg sama"

terima kasih pada mentor kak dyna CDM Salleha Roslan yg bagi ilmu bak omputih kata "spoon-feed" 
semua soalan dan jawapan dah ada depan mata..tinggal nak berikan 100% tindakan sahaja...

business ni sebenarnya mudah kita yg selalu jadikanya susah.. mudah sebab product dan marketing plan sentiasa ada syarikat support dan juga team support semuanya sama shj bezanya TINDAKAN KITA SAHAJA 


dah dapat belajar secara free dapat lagi special gift dari CDM kami from fashion valet ... 


ni bukan agent duck scarf tau tapi ni kak dyna nak umumkan siapa pemenang hadiah pemberian CDM kami pada fighters booster top sales 




kak dyna bersama-sama mentor kak dyna and top agent perak :)


tahniah pada siapa yg ikhlas berkorban kecil untuk sampai ke kelas Melaka... kelas merata di Malaysia tapi sejauh mana kesanggupan kita untuk pergi mencari dan menuntut ilmu... jangan tunggu ilmu tu dtg depan muka kita sama juga rezeki tak akan dtg tanpa usaha...syabas TEAM!!!!


CIk puan Emcee kita first time diberi peluang untuk mengendalikan majlis hari tu... PB Expert Selatan bakal Diamond NorFaezah Mansor


hehehe.. jangan korang gerun pulak tgk gambar ni..
candid pictures always make us smile kan..
masa ni tengah interframe majlis diakhir2 kelas tu sebab nak sampaikan special gift pada yg hadir hari tu.. kekwat je possing mcm tu kan..oh ya masa ni kak dyna 7 months pregnant :)

itu je buat masa ni..
nanti kak dyna udpate lagi aktivity2 premium beautiful expert... 

No. 1 CERTIFIED PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT
DYNA SALLEH
010-202 3555

Thursday, 15 June 2017

KISAH PINGGANG ROZITA CHE WAN


Assalamualaikum...

Cantikkan Rozita Che Wan tu... walaupun dah 40an umurnya tapi pandai jaga penampilan..iye memang orang kata jadi artis banyak duit boleh pasang badan kan? actually sama je kita yg orang biasa ni kalau nak pasang badan jaga badan pun boleh je kalau kita nak.. ingat jadi artis senang? yg kita nampak kat social media ni macam senang je kan pegi sana sini ambik gambar kejenya make up je kejenya.. tapi tahu tak sehari berapa jam diorang bekerja? so memang patutlah they earn more money dan untuk "maintenance" badan sendiri..

orang biasa mcm kak dyna ni pun kalau nak boleh je jadi macam che ta (cheee wahhh...hahhaha... bukan perasan tapi bole diusahakan)

actually betul tau... bukan nak perasan syok sendiri tapi dengan premium beautiful umur dah 40an bole nampak mcm anak dara lagi 
kenapa? betul ke?
iyeeee......

bukan sebab pakai premium beautiful tu ketat cerut pinggang..bukan!!!!
tapi adanya F.I.R (far infrared rays) yg ada pada premium beautiful ni buatkan kita awet muda... senang cakap or layman language.. FIR ni baik utk peredaran darah so..bila darah jalan lancar seluruh badan kan kita sihat ..bila kita sihat lambatlah process penuaan tu..

Baru-baru ni semua tahu kan dlm rancangan popular di TV temuramah dengan Che Ta yg orang duk kata che ta tu pakai apa pun cantik kita pakai tak cantik... abis dah pinggang dia pun macam anak dara memang la pakai apa pun cantik.. bukan salah baju yg dia pakai... kalau kita pakai baju harga 40 ribu pun kalau badan kita out of shape tak terjaga memang la tak semenggah rupanya..

Eh bukan nak cakap pinggang akk macam che ta..tu gambar tengah ngandung 6 bulan... suka sgt tgk penampilan org sebelah kita tu... umur lebih kurg je kot.. pandai jaga diri luar dan dalam... berani ambik gambar duduk je.. tunggulah nanti lepas dah habis berpantang... jadi pinggang 20 ke 40 😆
Pakai premium beautiful dah lama sangat tapi first time nak merasa pakai masa berpantang ... nanti kak dyna sharekan testimoni tu nanti ye.. 

nak tahu lagi betul ke tidak premium beautiful ni boleh whatsap kak dyna ye 010-2023555

Tuesday, 6 June 2017

DIARI PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT MENGANDUNG SETELAH 8 TAHUN TAK MENGANDUNG..Hehe







Pergi check up kali ni nak tunjuk abang and adik.. bakal adik dia ni BOY or GIRL .. 😆😆😆 Sorang nak girl sorang nak boy.. (ingat mama dia ni machine ke bole pilih) 

Alhamdulilah baby dah 28 weeks and bakal anak yg SOLEH lagi ..... makanya mama dia sorang je la princess forever dalam family.. Apa2 pun syukur Alhamdulilah conditions semua baik2... 

kak dyna nak cerita sikit la apa perasaan kak dyna pregnant kali ni di usia 40 tahun... hehe
seriusly memang tak sangka setelah 8 tahun after the 2nd one iaitu Amar Rayyan, now he is 9 years old.. his brother Azeeq Danial is in Form 1 
tapi nak share dgn u all since i involved in this premium beautiful business 3 yrs ago.. always nampak adik2 dlm TLC ni yg pregnant dan berpantang dengan set premium beautiful so tergerak dlm hati "bestnya dapat berpantang dengan premium beautiful ni" maka tak sangka Allah kurniakan rezeki lagi pada kami antara sebab yg bestnya ialah:-

1) pakai bengkung PB dan satu set PB memang dapat memberi kita bentuk badan yg kita nak semula

2) menambahkan susu badan (ini yg paling best sebab seblm ni kak dyna just dpt susukan both my hero up to 6 mth old only..so after his harap dptla breastfeed my little hero ni up to 2 yrs kan)

3) semasa dlm pantang set premium beautiful ni membantu menghangatkan badan kita, buang angin, perbaiki aliran darah seluruh badan dan jugak bantu keluarkan sehabisnya darah nifas

haa itu antara point yg best la yg teringin nak pregnant sambil memakai PB dalam pantang..ada banyak lagi khasiat dia utk ibu2 dalam pantang ni tapi nanti masa berpantang kak dyna share tau

meh nak tunjuk sikit gambar2 kak dyna masa pregnant..mesti orang kata "yela ko dah semula jadi kurus" sebenarnya tak tau... kak dyna tak simpan pulak gambar masa pregnant anak pertama ke dua..sbb dulu zaman tak canggih nak guna HP simpan kat dlm FB or google photo dulu kak dyna masih guna gambar yg bole cuci kat kedai gambar tu makanya after a few pindah randah tu hilang la gambar2 dulu..

ramai yg kata kak dyna tak nampak mcm mengandung disebabkan perut kak dyna kecik.. tapi tu bukan sebab utama tapi sebab nya MUNGKIN kak dyna dah pakai premium beautiful 3 tahun kan.. so shape badan tu dah apa kata orang kekal acuan dia tak lari.. so dari belakang pun kak dyna tak nampak mcm pregnant ..itu pendapat orang..kan pendapat orang ni lebih sohih dari pendapat sendiri kan... 

ini gambar masa kak dyna 5 bulan pregnant

 ini masa hujung2 6 bulan

ini pun gambar semasa 6 bulan berat dalam 62.5kg 
sebelum pregnant kak dyna 59.5kg.. 

so siapa yg ada dan pakai premium beautiful konsisten korang jangan la risau tentang badan out of shape nanti... u all kan lagi muda2 dari i kan..
ha lepas bersalin nak cuba dapat tak pinggang mcm che ta..hahahhaa... Insya Allah yg penting PB ni akan menyihatkan lagi kita

hmmm lepas ni dah bole pikir nama dia pulak... tq pd semua yg mendoakan baik2 

Tq all 010-202 3555

#28weekspregnancy
#MotherOfThree 
www.dynasalleh.com

Saturday, 3 June 2017

TOP AGENT PREMIUM BEAUTIFUL JOHOR


Assalamualaikum semua..
kali ni kak dyna nak share orang-orang di Johor pun boleh rebut peluang bina side income dengan Business PREMIUM BEAUTIFUL

ni semua set baru .. Insya Allah team kak dyna tak ada set bawah katil atau set lapuk untuk dijual
Alhamdulilah kami PB expert sentiasa mendapat sambutan 

saja nak share, side income atau pendapatan sampingan ni tak perlu tunggu bila duit gaji kita dah tak mencukupi nak tampung komitment bulanan baru kita nak mula cari pendapatan sampingan

sebab dalam hidup kita ni rata2 lupa bab SIMPANAN tapi HUTANG makin bertambah kan?  samalah kak dyna dulu pun tak ingat semua ni 

tapi bila dah sedar ni cepat2 betulkan keadaan... belum terlambat tapi mesti kena ada side income atau senang cakap berniaga... jangan harapkan 100% semuanya pada gaji hakiki, memang tak boleh cukup..tak cukup tu bukan nya tak syukur .. cuma kena pandai planning untuk masa hadapan..


nak ada SIMPANAN TANPA DISENTUH ni first of all kenalah langsaikan hutang piutang (kecuali hutang long term seperti loan rumah atau kereta) selain daripada tu credit card, personal loan dan sebagainya kena ZERO barulah kita ada solid simpanan

selagi hutang2 kecik ni tak susut malah bertambah cepat2 rancang bagaimana nak settlekanya..

sebab tu kak dyna seru nak share dgn business ni adalah salah satu cara ikhtiar nak atasi semua issue di atas.. NAK KE NAK? 

ramai yg akan kata NANTI LAH, TAKPELA KO BUAT DULU, TAKPELA NANTI AKU NAK AKU CARI KO, tak pun mesti ada yg cakap SETAKAT NI MASIH CUKUP LAGI ... cukup? adakah u all mencipta zon selesa CUKUP sendiri? tak payah tanya banyak, tanya satu soalan je... tabung anak2 terjamin? biasakan menabung untuk anak2 sebab keadaan ekonomi semasa semakin VITAL mencabar poket sendiri kan? 

tak perlu malu  nak mula tapi bagi kak dyna yg tak mula ni patut risau dan patut malu...

kalau nak tau lebih lanjut bole hubungi kak dyna di 010-2023555

atau

TOP AGENT JOHOR Kak dyna di bawah ni NorFaezah di 012-775 1949


Wednesday, 31 May 2017

IKLAN RAYA PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE 2017

IKLAN RAYA PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE 
2017 



Dah tengok video iklan premium beautiful 2017 di bawah? kalau belum you all tengok dulu video tu..
klik je PLAY.. lepas tu cuba komen :)






Best tak? dah rasa nak raya sangat kan? tapi 
ada mesej video tu... kalau nak pakai baju apa pun 
pastikan tak sakit mata orang lain pandang bila kita duduk nampak perut buncit, kadang2 kita tak sedar kita ni bongkok, dan yang paling tak nak la tunjuk kat orang, bila pakai baju tu nampak lemak berlipat2.. jangan aibkan diri sendiri tau...



kalau tak nak semua tu terjadi kat kita.. baik #selamattt kan body raya dengan PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE confirm rapi kemas tersusun bentuk badak... tak kisah la nak pakai body fitting ke atau jubah sekalipun lebih selesa dan kemas kita kenakan bersama PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE


Yang dah pakai premium beautiful classic atau elegance janganlah malu nak rekemen dengan adik beradik kita ke kawan-kawan kita ke atau sepupu sepapat kita.. kan sharing is caring :)







#selamattt kan HARI RAYA diorang dengan PREMIUM BEAUTIFUL 

Yang di melaka kalau nak pakai jangan segan nak whatsapp kak dyna 010-202 3555, kalau diluar melaka pun boleh kak dyna ada ramai authorised agent di luar sana.

PROMO INSTALMENT MASIH ON SERENDAH RM100 SEBULAN.


Wednesday, 15 March 2017

DATED : 21/1/2017
VENUE: PREMIUM BEAUTIFUL OUTLET SHAH ALAM


Last week di Melaka, selang seminggu di Shah Alam pula... eh masa ni kan awal2 pregnancy nak berdiri lama pun tak boleh :) rasa mcm low blood pressure tapi bila check up ok je.. pembawakan agaknya tapi bila surround with positif circle lupa dah semua tu... lebih fokus pada tanggungjawab pada kelas ilmu...


Alhamdulillah..dulu kak dyna attend klas atau takwim busines selalunya sorang je... kalau siapa kenal kak dyna or follow aktiviti kak dyna dulu2 memang selalunya sorang je tapi sekarang Alhamdulillah betul cakap mentor kak dyna yg penting kita ni barisan depan kena sentiasa  ada muka kita ni mesti kena ada sentiasa belakang mentor ..berkat percaya pengalaman dan ajaran mentor (yelah dia dah terbukti berjaya kan) kak dyna follow 500% apa yg disarankan dan ini lah hasilnya ...berkat kesabaran dan tanpa berhenti tindakan... doakan makin ramai akan gunakan peluang mengubah ekonomi kehidupan 360darjah lebih baik dari sekarang...



ni lah mentor kak dyna CDM Salleha, dari dulu dia je tak ada tukar2 mentor sebab kak dyna tak bertukar bisnes pun..nak berjaya kena fokus pada satu2 bisnes... dah tentu tentu bisnes premium beautiful ni bagus, plan pemasaran juga bagus, mentor yg dah proven berjaya dan product yg sentiasa di upgrade utk kebaikan dan memberi manafaat pada orang ramai tak ada sebab untuk kak dyna bertukar ganti busines betul tak? 
kalau asyik tukar je sampai bila nak siap? sampai bila nak merasa ?










gambar2 diatas ni semua adalah top sales achievers 
bangga kan ..dari zero knowledge mereka mampu buktikan pada diri sendiri yg diorang i hebat sebenarnya cuma kena buang "hantu" dalam diri sendiri tu yang always sabotaj kebolehan diri sendiri...

kalau orang kata kat luar sana dah ramai buat business macam kami ni 
jual product yg sama tapi kena ingat tau di TLC ni secret weapon kami ialah social media... ilmu social media di TLC ni bernilai puluh ribu kalau belajar kat luar sana tau... alhamdulillah top agent TLC sentiasa di 1st page google bila u all search product panas kami.. tak percaya cuba la? ada nampak blog kak dyna? heheh mesti la ada Alhamdulillah kak dyna bukan IT background pun but i believe for those yg bole membaca dan pandai godek godek mesti bole bertapak dalam Google search... 



ni antara screenshot yg kak dyna sempat collage kan... 
kalau tak kerana ilmu social media di TLC dan mentor hebat di TLC 
mcm mana la orang yg tak reti bercakap sangat mcm kak dyna ni nak berniaga?  dan macam mana lah orang seluruh malaysia ni dapat contact kak dyna kalau bukan diorang google search...

tak percaya?  jom kak dyna pelawa yg serius nak belajar dan bersungguh nak diajar boleh whatsapp kak dyna di 010-202 3555


LETS BE PART OF OUR FAMILY BUSINES.....



Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...