Wednesday, 15 March 2017

DATED : 21/1/2017
VENUE: PREMIUM BEAUTIFUL OUTLET SHAH ALAM


Last week di Melaka, selang seminggu di Shah Alam pula... eh masa ni kan awal2 pregnancy nak berdiri lama pun tak boleh :) rasa mcm low blood pressure tapi bila check up ok je.. pembawakan agaknya tapi bila surround with positif circle lupa dah semua tu... lebih fokus pada tanggungjawab pada kelas ilmu...


Alhamdulillah..dulu kak dyna attend klas atau takwim busines selalunya sorang je... kalau siapa kenal kak dyna or follow aktiviti kak dyna dulu2 memang selalunya sorang je tapi sekarang Alhamdulillah betul cakap mentor kak dyna yg penting kita ni barisan depan kena sentiasa  ada muka kita ni mesti kena ada sentiasa belakang mentor ..berkat percaya pengalaman dan ajaran mentor (yelah dia dah terbukti berjaya kan) kak dyna follow 500% apa yg disarankan dan ini lah hasilnya ...berkat kesabaran dan tanpa berhenti tindakan... doakan makin ramai akan gunakan peluang mengubah ekonomi kehidupan 360darjah lebih baik dari sekarang...



ni lah mentor kak dyna CDM Salleha, dari dulu dia je tak ada tukar2 mentor sebab kak dyna tak bertukar bisnes pun..nak berjaya kena fokus pada satu2 bisnes... dah tentu tentu bisnes premium beautiful ni bagus, plan pemasaran juga bagus, mentor yg dah proven berjaya dan product yg sentiasa di upgrade utk kebaikan dan memberi manafaat pada orang ramai tak ada sebab untuk kak dyna bertukar ganti busines betul tak? 
kalau asyik tukar je sampai bila nak siap? sampai bila nak merasa ?










gambar2 diatas ni semua adalah top sales achievers 
bangga kan ..dari zero knowledge mereka mampu buktikan pada diri sendiri yg diorang i hebat sebenarnya cuma kena buang "hantu" dalam diri sendiri tu yang always sabotaj kebolehan diri sendiri...

kalau orang kata kat luar sana dah ramai buat business macam kami ni 
jual product yg sama tapi kena ingat tau di TLC ni secret weapon kami ialah social media... ilmu social media di TLC ni bernilai puluh ribu kalau belajar kat luar sana tau... alhamdulillah top agent TLC sentiasa di 1st page google bila u all search product panas kami.. tak percaya cuba la? ada nampak blog kak dyna? heheh mesti la ada Alhamdulillah kak dyna bukan IT background pun but i believe for those yg bole membaca dan pandai godek godek mesti bole bertapak dalam Google search... 



ni antara screenshot yg kak dyna sempat collage kan... 
kalau tak kerana ilmu social media di TLC dan mentor hebat di TLC 
mcm mana la orang yg tak reti bercakap sangat mcm kak dyna ni nak berniaga?  dan macam mana lah orang seluruh malaysia ni dapat contact kak dyna kalau bukan diorang google search...

tak percaya?  jom kak dyna pelawa yg serius nak belajar dan bersungguh nak diajar boleh whatsapp kak dyna di 010-202 3555


LETS BE PART OF OUR FAMILY BUSINES.....



DATED 14/1/2017
VENUE: PREMIUM BEAUTIFUL OUTLET MELAKA



Seawal January lagi kami dah mulakan aktivity kelas ilmu 
bersama2 top agent dari Selangor, Melaka, Johor dan Top Leaders Singapore.

Alhamdulilah kelas berjalan lancar 
walaupun masa tak mencukupi sebab banyak sangat kan yg nak dikongsikan
tapi topic agenda 2017 dapat disampaikan..

bila renungkan dalam gambar ni kan 
sebak rasa pun ada gembira dah tentu
sebak sebab setiap kali kita ni nak buat benda baik 
pasti Allah hantarkan ujian..
hari kelas tu ada yg kereta rosak dan terpaksa pakai towing car 
tapi kak dyna selalu pesan pada protege kak dyna memang akan ada cabaran kecil dan cabaran besar bila nak buat baik ni
so sentiasa bersangka baik pada dugaan yg Allah hantar 
kak dyna tak mau protege kak dyna berfikiran itu ada lah "bad sign" ooo aku tak perlu dtg kelas ni kalau tak mest ada kejadian buruk berlaku..
nampak tak kat situ je tanpa kita sedar u all dah buruk sangka pada Allah..kenapa nak buruk sangka kenapa tak nak baik sangka 
anggap dugaan tu mcm ni "Allah duga aku sebelum dia nak bagi nikmat besar" ialah Allah mesti uji dulu kita ni layak diberi  nikmat lebih atau senang-senang je kita ni kufur nikmat kan

haha amboi kak dyna cakap macam ustazah kan? bukan tunjuk baik malah tak nak jaid munafik...ni semua kak dyna belajar dari mentor kak dyna...
setiap kata2 semgt tu yg disampaikan pd mentor kak dyna akan ulang yg sama pada protege kak dyna... bukan nak tunjuk baik tapi nak cuba jadi baik dan kutip pahala free kan bila kita buat baik ni


Ok ni encik suami merangkap emcee pada hari kejadian..hehe saja je bagi dia tugasan ni sebab yelah namapun bisnes suami isteri kan jadi ini adalah salah satu budaya ketika mengadakan kelas ... Alhamdulilah dia dah biasa tengok so dia terima je la task ni untuk dijadikan contoh pada kaum bapa yg lain




Kami dulukan dengan topic pertama dan utama sebagai premium beautiful expert TLC wajib expert topic ni..

untuk topic wajib ni kak dyna galaskan tanggungjawab ini kepada bakal DSM Suhaida 
kenapa kak dyna percaya dia bole bawak topic ni sebab... dia dah pakai premium beautiful secara konsisten sejak dia student lagi dan sebelum ada anak 1... so confident level dia bercakap tentang premium beautiful tak bole disangkal lagi....

kalau nak interview dia apa yg buat dia beria sangat pakai PB ni seawal usia anak dara bole lawati blog beliau www.suhaidacheyahya.com



Next topic yang tak kurang pentingnya dan secret recepi of Top Leaders Circle ialah SOHOBIZ... untung weh siapa yg mula meniaga dengan kami yg zero knowledge tentang bisnes tu memang bangga lepas dah belajar selok belok SOHOBIZ ni... 

apa yg paling penting dalam topic ni kita tak sepatutnya takut dengan plan perniagaan kita nama pun PLAN nak bagi kita idea atau guideline apa patut kita buat..ye lah rata2 yg baru nak mula meniaga ni mesti akan kata "saya tak tau mcm mana nak mula" ha sebab tu la kita adakan module SOHOBIZ ni untuk TLCians... so jangan la tersedak atau berpeluh bila study tentang business plan ni.... dia macam ni contoh la kita nak renovate rumah kan... so bila kita pi interior design, designer tu mesti bagi kita proposal betul tak? so kalau kita tak minat 100% dengan proposal tu kita bole ikut kesesuaian dengan kemampuan kita...macam tu lah SOHOBIZ TLC ni... we prepare for the best untuk merasa best best je... so jangan panic bila u all nak contact kak dyna untuk free bisnes consultation tau...




Last but not least sebelum selesai kelas kak dyna umumkan excellent achiever for december 2016 challenge seperti poster di bawah..



Tahniah buat pemenang top agent premium beautiful Johor bakal DSM NorFaezah Mansor www.fizamansor.com  diatas kejayaan beliau memenuhi syarat challenge of 2016 
kak dyna harap ini sebagai suntikan semangat untuk fiza dan team terus kekal dalam kumpulan dan semakin melebarkan empayar di Selatan dan Singapore




macam mana? lepas baca entry kak dyna ni u all rasa seronok nak tahu tak?
kak dyna memang duduk melaka tapi bole hubungi kak dyna untuk temujanji di 010-202 3555


PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT MELAKA IS COMING BACK


Assalamualaikum...wbt

Allahu lama betul kak dyna tak update blog ni... bukan hilang or 
missing in action cuma laptop kak dyna tu under service 
tak tau la bila dia nak baik ... harap2 bukan major issue la ye... sayang laptop tu banyak jasa and banyak file dlm tu...

plus utk pengetahuan readers semua kak dyna memang "down" with syndrom orang berbadan dua since my 1st trimester :) 
Ye Alhamdulillah now kak dyna dah masuk bulan ke 4 pregnancy..
alhamdulillah tu yg duk kat CC kejap ni nak qada kan balik update update yg kak dyna dah missed...


actually banyak yg berlaku dari awal tahun hinggalah ke hari ni 16/3/2017... yes bisnes activity sentiasa full dalam calendar kami..
alhamdulillah... if ada yg follow FB kak dyna yes dalam tu memang up to date coz FB bole update guna phone sahaja kan...Blog tak berapa sesuai update guna handphone ... 


just to share with u all... kali ni ialah my 3rd pregnancy..
anak pertama umur 13 tahun
anak kedua 9 tahun
haaa...jauh kan jaraknya..
8 tahun jaraknya kan..
syukur Alhamdulilah

masa mula2 tahu pregnant tu asyik gelak je 
bukan gelak apa..yela kita dah umur 40 tiba2 Allah bagi rezeki zuriat 
memang kami terima sebaik2nya
at that time kak dyna fikir Ya Allah mesti ada sebab kenapa sekarang Allah kurniakan hadiah yg ramai tertunggu2 kan? even masa jumpa dokto pun kak dyna duk gelak je bila doc tanya awk merancang ke? merancang mcm mana? 
hehehe.... kak dyna tak merancang apa2 pun... betul
i just consume and amalkan pemakanan sihat plus product SHOM dan premium beautiful memang sentiasa lekat kat badan... tu yg agaknya subur kan...hahahaha...tengok kak dyna gelak lagi... 

ok lah... sampai sini dulu...
about my pregnancy Insya Allah nanti kak dyna share lagi 
dan yg nak tengok aktivity live kak dyna byk di FB @dynasalleh sebenarnya..sudi sudi kan lah add kami ye... 

hingga berjumpa lagi xoxo
dyna 010-202 3555

Monday, 16 January 2017

BeYouTiful Nite at Sunway Resort Hotel & Spa



tema malam tu ialah bollywood so kak dyna ada jugak la try
cari sari yg cantik-cantik, kat melaka mahal jugak so kak dyna mixed and match dgn jubah dress kak dyna then beli 6 meter saree then akk jadikan macam selendang.. not bad la..hahaha



best tak aturcara majlis kami? grand kan? and memang kenalah dengan busines premium beautiful kami yg amat menitik beratkan penampilan 

Assalamualaikum semua...
Ya Allah ... lama betul tak update kan.. ada ni ha
masih active dekat facebook & Instagram..
maklumlah bila terlalu busy tak sempat nak share banyak berita menarik dari december 2016


salah satu acara kemuncak malam itu ialah pengumuman pemenang bagi testimoni shake me challenge... product yg nak kurus dan sihat baru sahaja dilancarkan pada September 2016

selain dari tu ... product launching dan kerjasama dengan Rizman Ruzaini.. yes tak sabar nak tunggu product nya keluar nanti...







video


video


video


dan ada lagi yg special malam tu.. kak ziana zain reveal bodynya still maintain anak dara walaupun dah berumur 45 tahun..
pakai girdle dari awal seawal usia 14 tahun, lepas tu baru dia pakai lengkap bodysuit
u all dengar lah sendiri dari video kat bawah ni ye
kak dyna excited rakam ni sebab i duduk dkt front stage..hahahhaa so semua catwalk semuanya nampak lawa2 product shom coming soon..


video


ok tak? enjoy kan busines dengan sahajidah haio ni... kalau tak enjoy tak kan lah masih lagi setia dengan sahajidah haio dan TOP LEADERS CIRCLE

ok lah kak dyna rasa sampai sini dulu..
nanti akan sambung update untuk aktiviti January 2017 ..Insya Allah... memang kak dyna masih lagi active kalau tak percaya bole visit facebook kat dyna ye 

https://www.facebook.com/dyna.salleh











Monday, 19 December 2016

TLC JOHOR BERKEMBANG LAGI -PREMIUM BEAUTIFUL AGENT JOHOR


Bismillah..
kali ini kak dyna nak kenalkan pula Senior Branch Manager Johor
Fiza namanya... boleh clik link website dia kat atas tu ye
sekarang ni Fiza dah lebarkan sayap ke melaka pula
Alhamudililah... usaha tu pasti berbaloi kita doa sama2
agar team Fiza terus maju dari sehari ke sehari..
semoga terus mendapat REdha Allah dalam bisnes SHOM ini 

Fiza masih ada kerja hakiki
dan ada juga bisnes online 
oklah kan hujung bulan gaji kerja hakiki masuk
tengah bulan gaji bisnes pulak terpaksa masuk akaun


yang terbaca link ini dan nak jadi seperti fiza boleh hubungi beliau 
di 012-775 1949

atau yg nak kan free fitting premium beautiful korset
boleh hubungi fiza juga.. boleh tengok sekali testimony momy anak dua ni macam mana dia boleh jadi cantik dan slim secara tak sengaja..




TOP AGENT SEPANG/KLIA - PREMIUM BEAUTIFUL , N'LICIOUS, BBPLUS COLLAGEN, PIL MAHARANI, MINKAFFE, BIO EVOLVE

FB MAZLINA ALIAS

Assalamualaikum semua...
alhamdulilah kali ni kak dyna nak perkenalkan Branch Manager Sepang/KLIA
Tahniah buat Mazlina yg berani bermula
muda-muda lagi ni elok lah berniaga 
anak-anak masih kecil lagi mudah nak siapkan 
kelengkapan kemudahan anak2 kelak..
dgn keadaan ekonomi yg agak mencabar sekarang ni memang satu 
langkah bijak menceburi bisnes networking..
pilihan tepat!!!

untuk yang berada berdekatan di sepang, KLIA, Seremban, boleh la hubungi Mazlina untuk product-product berikut:-

premium beautiful
minkaffe
bio evolve water filter
herba maharani
n'licious 
BBplus collagen
marine essence beauty bar 
marine essence body wash & hair shampo

017-384 7285



Monday, 5 December 2016

FREE GROUP COACHING







Bismillah..
Alhamdulillah dapat juga update aktiviti sabtu 3/12/2016 yg lepas..

syukur sangat dan happy sangat rezeki yg tak disangka dapat duduk bersama mentor kami CDM Salleha bersama dengan team Shah alam.

dengan ilmu percuma ni lah kami akan membina harta dan pelihara harta ke jalan yg betul ..
tanpa ilmu harta tu tak kemana..

dan beruntungnya business ni kami sentiasa didedahkan dengan ilmu-ilmu dari seorang mentor yang telah berjaya..kami hanya ikut jejak dan tindakan mereka

insya Allah setiap yg ingin berubah dan sentiasa ingin belajar disinilah tempatnya .. kita ni always kena rasa tak pernah cukup dengan ilmu dan kena rasa diri ni tak pandai.. dengan itu kita sentiasa mencari ilmu

senang mudah sahaja bila berniaga dengan kami.
semua itu ada disediakan percuma 


join us in TOP LEADERS CIRCLE
contact kak dyna 0102023555


















Thursday, 24 November 2016

Mari amalkan cara keluar dari kesempitan hidup yg mungkin kita tak ketahui

** CARA KELUAR DARI KESEMPITAN HIDUP **

Zikir atau doa Nabi Yunus 
-----------------------

# Setiap kali bangun tidur ucapkan Alhamdulillah sebanyak 21 kali.

# Buat solat Dhuha bukan pasal untuk dapat rezeki tetapi untuk membalas rasa bersyukur sebab diberi nyawa.

# Sedekah sekerap mungkin, kalau boleh setiap hari contoh bagi binatang makan, masuk duit kat tabung masjid atau sedekah rumah anak yatim atau tahfiz.

# Jangan kedekut nak belanja orang makan.

# Setiap kali dapat hasil, simpan untuk bekalan kecemasan. Jangan belanja semua.

# Rajin berdoa untuk kejayaan untuk orang lain supaya para malaikat mendoakan kejayaan kita. Selalunya kita asyik doakan untuk diri kita sahaja dan selalu memikirkan diri kita sahaja.

# Setiap malam lakukan solat hajat mohon sentiasa diberikan petunjuk dan bimbingan dan mohon kepada Allah rezeki yang diberkati. 

# Amalkan zikir yang kita boleh lakukan setiap hari untuk menyelesaikan pelbagai masalah kita : LAILAHAILLA ANTA SUBHANAKA INNIKUMTUM MINADZOLIMIN. Baca lah zikir ini selama 10 minit setiap hari dan insyaa Allah dipermudahkan segala urusan.

Khasiat ayat ni kalau diamalkan, insyaAllah segala kesulitan dapat diselesaikan dengan mudah sangat. Malah ianya juga menjauhkan kita dari terkena perbuatan sihir. Sesiapa yang susah hati, tekena buatan atau apa penyakit sekalipun, rajin2 ler baca ayat ni setiap masa. Memang miracle.

Lepas je baca ayat ni, Nabi Yunus pun akhirnya dapat keluar dari perut ikan paus setelah ia dimuntahkan ke daratan. Setelah beberapa saat, akhirnya ia kembali ke Ninawa dan mendapat kaum yang beriman. Ia pun disambut umatnya yang berjumlah mencapai 100 ribu orang, dan umatnya mendapatkan kenikmatan yang luar biasa di waktu yang telah ditentukan.

Doa ni afdal dibaca 11 kali ketika sujud sebaik saja selesai salam solat fardhu. Kemudian, mohon lah doa daripada Allah SWT. InsyaAllah, makbul. Kan Allah tu maha mendengar lagi maha mengasihani.

Wallahu a'lam

Moga bermanfaat..

Friday, 11 November 2016

BINA IMPIAN MELALU KEJAYAAN SESEORANG ~ PREMIUM BEAUTIFUL


BINA IMPIAN PERIBADI:
*100K SALES 
*BONUS 5 ANGKA BULANAN
*TABUNG KERETA 
*NETWORK SERAMAI LEBIH 1000 ORANG
(JUTAWAN MELAHIRKAN JUTAWAN)

INSYA ALLAH...AAMIIN


Bukan cakap besar, cuma impian kita nak kena jelas..
bila jelas kita boleh FOKUS
lebih bagus kita tulis IMPIAN kita tu
tak salah berangan sebab reality dari angan2 jugak
dan tak salah berangan sebab berangan tu FREE
yg salah berangan ni bila jadi hangat2 tahi ayam..

IMPIAN kak dyna ni memang 100% yakin akan capai sebab
mentor kak dyna pun dah capai..
LEAD BY EXAMPLE
semoga Allah mengabulkan impian kak dyna dan kita semua 
kejar impian selagi masih boleh kejar
jangan impian hanya tinggal impian

cabaran? banyak.. cuma kak dyna tak pernah share dalam blog ni..
cabaran dari segi mental dan physical memang ada
cabaran orang sekeliling 
cabaran difitnah 
cabaran hasad dengki
cabaran kewangan
semua nya ada...
again kak dyna always pandang pada mentor kak dyna
dia pun lalui perkara yg sama (mungkin lebih teruk dari kita)
kalau dia bole capai satu-satu impian dia 
InsyaAllah jawapan nya Kak dyna follow 500% 

JATUH BANGUN BALIK 
TAKDE HAL!!
TAPI BILA BANGUN MAKE SURE BANGUN DENGAN SEMANGAT NAK PULIHKAN BALIK..
sebab ALLAH SENTIASA ADA UNTUK KITA YG SABAR...SABAR ....DAN SABAR...

be a PREMIUM BEAUTIFUL you..


dynasalleh
0102023555



Tuesday, 8 November 2016

BERJAYA BERSAMA BUSINESS PREMIUM BEAUTIFUL




"Modal beliau hanya "bermula"... Mula tanpa nanti...lakukan tanpa henti.
Alhamdulillah dengan "modal komitmen" je, hari ni beliau dah boleh jana lebih 20,000 sales!!!
Hebat la Nasmi Hasmiza Nasrudin!!!
Berkat tiru bulat-bulat mentor beliau DDM Salina Salleh je.... Senang sangat business ni... Mentor always ada sebagai GPS untuk kita mudah sampai ke destinasi 2 juta sales.

In shaa Allah bakal menyusul jejak langkah mentor dengan income 5 angka, pencen awal dan jadi pemimpin cemerlang."

haaa tu dia kata-kata yg sangat memberi inspirasi dari mentor Kak dyna sendiri CDM Salleha Roslan..

untuk yang terbaca post kak dyna ni.. dalam busines ni senang je selain copy paste tindakan orang berjaya 
tu tengok mentor kita.. mentor ni ibarat cermin dik..
apa yg kita lihat pada dia tu lah gambaran kita satu hari nanti..
and i truly believe on that 

ye memang rezeki ni kerja Tuhan... kerja kita apa?
jangan asyik nak tuding jari melepaskan semuanya pada Tuhan seolah2 
kita ni tak buat apa2 langsung..
ofcoz lah kita usaha, istiqamah, selepas tu kita tawakal pada yg ESA 


Follow her if u want to know more about success and beauty ;)

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...