Friday, 19 August 2016

TLC MELAKA - PRODUCT DEMO -BVSM & MOTIVASI TRIP ITALY DAN MEKAH

MELAKA - 15/8/2016

Minggu ni kami memang full swing dengan TLC Road Tour 
jelajah Selatan pula.. dengan niat nak berkongsi peluang rezeki yang kami
telah kongsikan pada beratus ratus orang 
dan alhamdulillah sambutan amat menggalakkan…





Menyambut ketibaan orang Keyell.. aka sahabat perjuangan kami dalam business ni.. sebelum
ke kelas di MELAKA kita bawa diorg jalan2 cari makan 




sebenarnya ni lah first time kak dyna drive sendiri from Melaka central to Melaka Raya..
memang ada license tapi jarang jarang bawak kereta ni sebab selalu en husband yg teman… oleh kerani hari tu is our "ladies nite out" hehe tak de la gurau (suami kena hantar anak tution) so kak dyna memberani kan diri juga drive..padahal jalan melaka ni bole dikatakan senang jugak la…
Alhamdulilah semuanya selamat sampai ke destinasi 
yang penting diorang semua pun tak pucat lesi sebab kak dyna drive kan…hahhahaa...



ni kak dyna with my mentor CDM Salleha atau lebih mesra dipanggil Sal .. terujanya diorang dapat merasa juadah di kedai ni Perhentian Kueh Kampong since 1978. amboi kedai ni dah buka sejak kak dyna umur 2 tahun hehe




ni sahabat seperjuangan juga… dah macam adik beradik kami ni
Alhamdulillah 3 tahun bersama ukhwah melalui business ni merapat kan kami
sebagai sedara positif.. 



muka happy je depan mata penuh juadah padahal baru lepas makan di Melaka Central tadi


lepas makan di bandar hilir tadi masih ada masa dan sebelum mula kelas 8 malam kami semua cari tempat untuk maghrib dulu..teringat kan masjid selat melaka yang cantik ni..hehe kak dyna tanya la adik kat kedai makan tadi direction ke masjid ni..alhamdulillah something new for me so lepas ni senang la nak bawak siapa2 ke sini dah tau jalan..hahha… cantik sgt masjid ni sebenarnya … sampaikan hari tu kitorg tgk ramai pelancong dtg ambik gambar kat situ… selepas solat maghrib kami terus ke stokis SHOM


makan lagi … heheh…jangan pelik tau bila baca entry kak dyna ni memang kami ni banyak makan sebab kami suka explore makanan tempatan..especially if u all kat melaka ni
Alhamdulilalh stokis melaka sediakan juadah sikit sebelum kelas dan bestnya siap ada minuman minkaffe… thank you Jimmy 


demo BVSM by our CDM Kelvin yang memang power … bakal DDM Melati volunteer untuk test demo 
 
ini pula Puan Liza Marketing Executive dari HQ sharing product info bagi BBPLUS COLLOGEN, BIO EVER PLUS, FEMENINE WASH DAN MACAM MACAM LAGI PRODUCT HEBAT SHOM

penuh kelas … hevoccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bangga sungguh bila multimelionnaire kami CDM Azlan turun Melaka beri kata kata semangat… Insya Allah nak jadi seperti beliau suatu hari nanti


Thursday, 11 August 2016

Pil herba Maharani dan Tips untuk dapat zuriat

KEPUTIHAN MENGGANGGU RUMAH TANGGA?

CUBALAH MAKAN PIL MAHARANI NI..
JANGAN RISAU..PIL NI BUKAN UBAT, SAMA MACAM JAMU,
IANYA KAYA DENGAN HERBA 

sebagai isteri pernah tak kita rasa bila nak mula bersama dengan suami pelbagai alasan diberikan mulalah kelam kabut nak pergi ke tandas semata mata nak cuci kononnya boleh hilangkan bau yg kurang menyenangkan ..kan seronok jika kita sentiasa berada dlm keadaan siap sedia? 

memang benar tak semua macam tu kan.. u all cubalah amalkan makan herba maharani ni.. 
pil maharani amat fokus pada peredaran darah kita dan menyelaraskan kitaran haid teratur.. kak dyna selalu pegang pada prinsip kalau kitaran haid bagus kitaran darah bagus ianya menyihatkan kita dari dalam dan dari sini juga akan mengurangkan masalah keputihan..














Antara kebaikan dan kelebihan MAHARANI:

- Melancarkan peredaran darah
 - selaraskan kitarah haid yang tak teratur
- sembuhkan senggugut
- selesaikan masalah kronik kaum hawa seperti keputihan  dan peredaran haid..ini adalah usaha untuk elakkan kemandulan.
- menggalakkan kesuburan secara semulajadi
- kurangkan keletihan
- tingkatkan imunisasi disamping menguatkan kaki dan tangan.
- serlahkan wajah yang berseri-seri dan awet muda
- bertindak sebagai gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa dalam pantang
- sangat menyegarkan dan menyuburkan badan lepas bersalin
- kecutkan rahim dengan cepat.
- pada yang belum kawin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, melancarkan haid, sentiasa cergas bertenaga 
-meningkatkan metabolisma badan dengan kelancaran darah ke seluruh badan.
- "ubat seks" untuk wanita di mana nikmat luar biasa kepada dua pihak.
- menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat hingga suami pasti teringat-ingat isteri tersayang sepanjang masa..huhuu..dasyat ni ;)
- untuk yang hampir monopous, maharani membantu untuk kuatkan tulang, kuatkan daya tahan badan dari penyakit.

pada yang dah ada premium beautiful amatlah digalakkan untuk amalkan pil maharani ni. kombinasi pb dan maharani sangatlah berkesan luaran dan dalaman...memang ummmpppphhh..!


CARA PENGAMBILAN
- Di syorkan untuk telan setengah bola setiap hari sebelum makan atau sebelum tidur

- Elakkan amik maharani masa kedatangan haid.

Yang ni wajib dipatuhi :
1 bola PUTIH iaitu sama dengan 50 pil hitam kecil sekali sehari.
Mula amik lepas hari terakhir haid dan berterusan selama 6 hari.
Then, berhenti sementara hingga lepas kedatangan haid pada bulan depan dan makan ikut cara yang sama.

Kalau rasa badan panas, sakit kerongkong, tumbuh jerawat lepas amalkan pil maharani ni, uols boleh guna alternatif yang ni ye ;)

1) makan separuh biji bola putih iaitu 25 biji pil hitam kecil sekali
2) minum air garam waktu makan
3) minum lebih banyak air


Perhatian : Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplement ni pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.Harap maklumat di atas membantu anda. (Rujukan bersama: SHOM)

Diluluskan kementerian kesihatan Malaysia - MAL 200144197
Disahkan halal oleh pertubuhan China Islamic Association iaitu salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.



Harga herba maharani
RM 98.00 sekotak

65.00 harga lama.
January 2014 bermula harga baru untuk herba maharani.


DYNA SALLEH
011-202 3555


Monday, 8 August 2016





Kak dyna nak sharing ... ada yg duk 

Melaka/Johor/atau mana2 pun diMalaysia yg 

ternampak iklan ni bole pm kak dyna ye... 

πŸ˜€Yang Serius nak Ubah ekonomi keluarga 360 darjah amat digalakkan

πŸ˜€Yang belum ada komitment keluarga atau hutang masih belum keliling badan amat disyorkan utk teruskan cara hidup yg berkuality

πŸ˜€Yang selalu sibuk dan komitement yg tinggi juga tahap WAJIB apply sebab nak ajar u all dptkan bebas masa bersama keluarga dan bebas hutang/bebas berbelanja ikut keperluan 

πŸ˜€Yang selalu kena tipu SKIM CEPAT KAYA peluang u all utk tutup atau clearkan nama black list

πŸ˜€YANG ISTIQAMAH - paling dialu alukan 


WHATSAP KAK DYNA 010-202 3555

Sunday, 31 July 2016

TLC SOHOBIZ 2016 PROJECT HARI HARI HARI RAYA

assalamualaikum readers..
sihat? Alhamdulilah..

ok kak dyna update sikit la ye pasal TLC SohoBiz Raya ni 


dah macam reunion tak kitorang?
bestkan… buat bisnes sendiri ni.. tak terkongkong 
dengan agenda yg "formal" dan hadirin semua pulak sporting macam family sendiri..
ni kira family bisnes kami..

alhamdullillah hari tu all went very well…
yg best nya dah la sambut raya sama2.. pulak tu
perasmian SOHOBIZ Plan 2016!!!
memanggggg hebatttt!!

suka sangat plan terbaru ni sebab kita permudahkan lagi bagi yg tak berkemampuan mengeluarkan modal..


selain dari dengar pasal plan baru 
kita juga ada buat penyampaian AWARD bagi top sales bulan May & June.

dan ada juga special award (yg dpt SWAROVSKI) 
daripada CDM Salleha.. bestnya
serius sangat meriah

dah la topic dari speaker2 hebat..
topic Premium beautiful - DDM Safriza
topic BioSeleza - DDM Farhana
topic perkongsian suami kak dyna sendiri -En Fendi
berkongsi kisah suami pada mula "pencuri impian"
dan akhir sekali topic SOHOBIZ dari mentor kami CDM Salleha

and ME as emcee of the day :) 

























video

DOUBLE DIAMOND MANAGER (DDM) AWARD AT DOLOMITE ACADEMY 27.7.2016


ALHAMDULILLAH
Dah lama mengidam nak dapat award ni 
dari tangan Multimillionnaire Mentor 
CDM Hj Azlan Deraman

Ya ALLAH!!! that is the most prestige moment rasanya hehehe...
dan paling best...mentor kita pun ada sama teman malam tu... speechless 
bila speechless tu memang sangat menghargai mentor kak dyna ni... CDM Salleh Roslan









video

THANK YOU!!!!!!!!!!!!!!!!
ONE MORE STEP TO GO!!!

YA ALLAH YA TUHANKU
SEMOGA ENGKAU MEMBERKATI ILMU USAHAKU DALAM
MENCAPAI APA YG DI IMPIKAN
AMIN YRA...

SELEPAS NI KAK DYNA NAK RAKAN-RAKAN KONGSI KAK DYNA PULA NAIK

MENUNTUT ILMU BIAR SAMPAI KE NEGARA CHINA... TAPI KAK DYNA CARI MENTOR DI SG BULOH JE ...HEHE

ASSALAMUALAIKUM 
GOOD DAY EVERYONE...

Dated : 27/7/2016

Ok last week memang agak busy (sebenarnya memang busy) tak sangka sebenarnya life selepas fulltime buat bisnes ni bole dikatakan "murah rezeki" 
Syukur alhamdulillah

tu yang hari ni baru nak update aktiviti..hehe
ok kak dyna share dulu la pengalaman mencabar (mencabar lah sangat..hahah) naik bas ke KL..
sebab kak dyna tak nak ganggu time tution anak kak dyna so thats why suami tak dapat hantar...

jadi mulalah cerita episod naik public transport..
actually senang cuma first time kan.. tu yg macam sakai kejap...takut pun ada..






Bila first time naik komuter dari TBS ke KL Central 
morale of the story, kita sendiri kena ada knowledge sebab orang di kaunter KTM tu cakap pun tak tepat.. 
i wonder if makcik2 nak naik mcm tu ke diorang bagi direction...hehe sebab kak dyna terus terang cakap kat diorang yg kak dyna first time naik komuter.. 

dan surprisingly ... cost tiket tak lah mahal sangat lebih jimat dari naik kereta dari melaka...
cuma letih la kena banyak berjalan + bawa luggage kan... but i know lepas ni any meeting di KL tau dah mana nak jumpa port yg senang :)

Nak jumpa mentor pun senang... :)
bestnya bila dapat jumpa mentor kak dyna ni..
dia ada satu perasaan yg susah nak tulis..
rasa tak nak balik selagi tak siap seperti mentor kita..
sebab bole bayangkan dah capai tahap yg bebas masa dan bebas kewangan bebas hutang..

One more step to go.. Insya ALlah semoga ALLAH memberkati usaha dan rezeki kami.










cantik gambar masjid A-Mukarramah Damansara
rasa macam di Instanbul kan? 



video

SEDIH MASA NI.. DAH  NAK BALIK MELAKA.
JUMPA MENTOR TAK PERNAH PUAS!!!
TERIMA KASIH CDM SAL, HANYA ALLAH MAMPU 
MEMBALAS JASA BAIK SAL DAN SUAMI NYA TN HALMIE.

Sunday, 24 July 2016

AGENT MINKAFFE -KOPI GARAM BULUH ASLI


Alhamdulillah... sejak mendapat liputan luas di TV, 

surat khabar, billboard dan terbaru mempromosikan 

filem Star Trek Beyond dipawagam..

  ramai yg berminat menjadi agent MinKaffe‬

Setiap jam ada yang berminat nak daftar agent... Ok kan jual-

jual kopi je pun boleh jana pendapatan RM5,000 dalam 

masa 3 bulan πŸ‘πŸ‘




ANTARA KHASIAT MINKAFFE:

 

  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.

  • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.

  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.

  • Melegakan tekanan






https://www.facebook.com/dyna.salleh/photos_all

JANGAN RISAU NAK JOIN BUSINESS NI
MAKIN RAMAI ORANG BUAT ITU PETANDA
MAKIN BAGUS LAH SESUATU BUSINES ITU

CONTACT KAK DYNA 010-202 3555

ONE TO ONE ONLINE COACHING UNTUK ORANG MELAKA/MUAR

Sunday, 17 July 2016

TOP AGENT SINGAPORE - MARINE ESSENCE, MINKAFFE, BIOSELEZA PAD


TOP AGENT SINGAPORE


-MARINE ESSENCE BEAUTY 
-MIN KAFFE
-BIOSELEZA



THOSE INTERESTED TO BECOME A MEMBER/PARTNER FOR BELOW PRODUCT 
PLEASE CONTACT MS ANA AT +65 8182 1441


FOR MORE TESTIMONY PLEASE VISIT HER 
FACEBOOK LINK BELOW:






























Translate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...