Monday, 16 January 2017

BeYouTiful Nite at Sunway Resort Hotel & Spa



tema malam tu ialah bollywood so kak dyna ada jugak la try
cari sari yg cantik-cantik, kat melaka mahal jugak so kak dyna mixed and match dgn jubah dress kak dyna then beli 6 meter saree then akk jadikan macam selendang.. not bad la..hahaha



best tak aturcara majlis kami? grand kan? and memang kenalah dengan busines premium beautiful kami yg amat menitik beratkan penampilan 

Assalamualaikum semua...
Ya Allah ... lama betul tak update kan.. ada ni ha
masih active dekat facebook & Instagram..
maklumlah bila terlalu busy tak sempat nak share banyak berita menarik dari december 2016


salah satu acara kemuncak malam itu ialah pengumuman pemenang bagi testimoni shake me challenge... product yg nak kurus dan sihat baru sahaja dilancarkan pada September 2016

selain dari tu ... product launching dan kerjasama dengan Rizman Ruzaini.. yes tak sabar nak tunggu product nya keluar nanti...







video


video


video


dan ada lagi yg special malam tu.. kak ziana zain reveal bodynya still maintain anak dara walaupun dah berumur 45 tahun..
pakai girdle dari awal seawal usia 14 tahun, lepas tu baru dia pakai lengkap bodysuit
u all dengar lah sendiri dari video kat bawah ni ye
kak dyna excited rakam ni sebab i duduk dkt front stage..hahahhaa so semua catwalk semuanya nampak lawa2 product shom coming soon..


video


ok tak? enjoy kan busines dengan sahajidah haio ni... kalau tak enjoy tak kan lah masih lagi setia dengan sahajidah haio dan TOP LEADERS CIRCLE

ok lah kak dyna rasa sampai sini dulu..
nanti akan sambung update untuk aktiviti January 2017 ..Insya Allah... memang kak dyna masih lagi active kalau tak percaya bole visit facebook kat dyna ye 

https://www.facebook.com/dyna.salleh











Monday, 19 December 2016

TLC JOHOR BERKEMBANG LAGI -PREMIUM BEAUTIFUL AGENT JOHOR


Bismillah..
kali ini kak dyna nak kenalkan pula Senior Branch Manager Johor
Fiza namanya... boleh clik link website dia kat atas tu ye
sekarang ni Fiza dah lebarkan sayap ke melaka pula
Alhamudililah... usaha tu pasti berbaloi kita doa sama2
agar team Fiza terus maju dari sehari ke sehari..
semoga terus mendapat REdha Allah dalam bisnes SHOM ini 

Fiza masih ada kerja hakiki
dan ada juga bisnes online 
oklah kan hujung bulan gaji kerja hakiki masuk
tengah bulan gaji bisnes pulak terpaksa masuk akaun


yang terbaca link ini dan nak jadi seperti fiza boleh hubungi beliau 
di 012-775 1949

atau yg nak kan free fitting premium beautiful korset
boleh hubungi fiza juga.. boleh tengok sekali testimony momy anak dua ni macam mana dia boleh jadi cantik dan slim secara tak sengaja..




TOP AGENT SEPANG/KLIA - PREMIUM BEAUTIFUL , N'LICIOUS, BBPLUS COLLAGEN, PIL MAHARANI, MINKAFFE, BIO EVOLVE

FB MAZLINA ALIAS

Assalamualaikum semua...
alhamdulilah kali ni kak dyna nak perkenalkan Branch Manager Sepang/KLIA
Tahniah buat Mazlina yg berani bermula
muda-muda lagi ni elok lah berniaga 
anak-anak masih kecil lagi mudah nak siapkan 
kelengkapan kemudahan anak2 kelak..
dgn keadaan ekonomi yg agak mencabar sekarang ni memang satu 
langkah bijak menceburi bisnes networking..
pilihan tepat!!!

untuk yang berada berdekatan di sepang, KLIA, Seremban, boleh la hubungi Mazlina untuk product-product berikut:-

premium beautiful
minkaffe
bio evolve water filter
herba maharani
n'licious 
BBplus collagen
marine essence beauty bar 
marine essence body wash & hair shampo

017-384 7285



Monday, 5 December 2016

FREE GROUP COACHING







Bismillah..
Alhamdulillah dapat juga update aktiviti sabtu 3/12/2016 yg lepas..

syukur sangat dan happy sangat rezeki yg tak disangka dapat duduk bersama mentor kami CDM Salleha bersama dengan team Shah alam.

dengan ilmu percuma ni lah kami akan membina harta dan pelihara harta ke jalan yg betul ..
tanpa ilmu harta tu tak kemana..

dan beruntungnya business ni kami sentiasa didedahkan dengan ilmu-ilmu dari seorang mentor yang telah berjaya..kami hanya ikut jejak dan tindakan mereka

insya Allah setiap yg ingin berubah dan sentiasa ingin belajar disinilah tempatnya .. kita ni always kena rasa tak pernah cukup dengan ilmu dan kena rasa diri ni tak pandai.. dengan itu kita sentiasa mencari ilmu

senang mudah sahaja bila berniaga dengan kami.
semua itu ada disediakan percuma 


join us in TOP LEADERS CIRCLE
contact kak dyna 0102023555


















Thursday, 24 November 2016

Mari amalkan cara keluar dari kesempitan hidup yg mungkin kita tak ketahui

** CARA KELUAR DARI KESEMPITAN HIDUP **

Zikir atau doa Nabi Yunus 
-----------------------

# Setiap kali bangun tidur ucapkan Alhamdulillah sebanyak 21 kali.

# Buat solat Dhuha bukan pasal untuk dapat rezeki tetapi untuk membalas rasa bersyukur sebab diberi nyawa.

# Sedekah sekerap mungkin, kalau boleh setiap hari contoh bagi binatang makan, masuk duit kat tabung masjid atau sedekah rumah anak yatim atau tahfiz.

# Jangan kedekut nak belanja orang makan.

# Setiap kali dapat hasil, simpan untuk bekalan kecemasan. Jangan belanja semua.

# Rajin berdoa untuk kejayaan untuk orang lain supaya para malaikat mendoakan kejayaan kita. Selalunya kita asyik doakan untuk diri kita sahaja dan selalu memikirkan diri kita sahaja.

# Setiap malam lakukan solat hajat mohon sentiasa diberikan petunjuk dan bimbingan dan mohon kepada Allah rezeki yang diberkati. 

# Amalkan zikir yang kita boleh lakukan setiap hari untuk menyelesaikan pelbagai masalah kita : LAILAHAILLA ANTA SUBHANAKA INNIKUMTUM MINADZOLIMIN. Baca lah zikir ini selama 10 minit setiap hari dan insyaa Allah dipermudahkan segala urusan.

Khasiat ayat ni kalau diamalkan, insyaAllah segala kesulitan dapat diselesaikan dengan mudah sangat. Malah ianya juga menjauhkan kita dari terkena perbuatan sihir. Sesiapa yang susah hati, tekena buatan atau apa penyakit sekalipun, rajin2 ler baca ayat ni setiap masa. Memang miracle.

Lepas je baca ayat ni, Nabi Yunus pun akhirnya dapat keluar dari perut ikan paus setelah ia dimuntahkan ke daratan. Setelah beberapa saat, akhirnya ia kembali ke Ninawa dan mendapat kaum yang beriman. Ia pun disambut umatnya yang berjumlah mencapai 100 ribu orang, dan umatnya mendapatkan kenikmatan yang luar biasa di waktu yang telah ditentukan.

Doa ni afdal dibaca 11 kali ketika sujud sebaik saja selesai salam solat fardhu. Kemudian, mohon lah doa daripada Allah SWT. InsyaAllah, makbul. Kan Allah tu maha mendengar lagi maha mengasihani.

Wallahu a'lam

Moga bermanfaat..

Friday, 11 November 2016

BINA IMPIAN MELALU KEJAYAAN SESEORANG ~ PREMIUM BEAUTIFUL


BINA IMPIAN PERIBADI:
*100K SALES 
*BONUS 5 ANGKA BULANAN
*TABUNG KERETA 
*NETWORK SERAMAI LEBIH 1000 ORANG
(JUTAWAN MELAHIRKAN JUTAWAN)

INSYA ALLAH...AAMIIN


Bukan cakap besar, cuma impian kita nak kena jelas..
bila jelas kita boleh FOKUS
lebih bagus kita tulis IMPIAN kita tu
tak salah berangan sebab reality dari angan2 jugak
dan tak salah berangan sebab berangan tu FREE
yg salah berangan ni bila jadi hangat2 tahi ayam..

IMPIAN kak dyna ni memang 100% yakin akan capai sebab
mentor kak dyna pun dah capai..
LEAD BY EXAMPLE
semoga Allah mengabulkan impian kak dyna dan kita semua 
kejar impian selagi masih boleh kejar
jangan impian hanya tinggal impian

cabaran? banyak.. cuma kak dyna tak pernah share dalam blog ni..
cabaran dari segi mental dan physical memang ada
cabaran orang sekeliling 
cabaran difitnah 
cabaran hasad dengki
cabaran kewangan
semua nya ada...
again kak dyna always pandang pada mentor kak dyna
dia pun lalui perkara yg sama (mungkin lebih teruk dari kita)
kalau dia bole capai satu-satu impian dia 
InsyaAllah jawapan nya Kak dyna follow 500% 

JATUH BANGUN BALIK 
TAKDE HAL!!
TAPI BILA BANGUN MAKE SURE BANGUN DENGAN SEMANGAT NAK PULIHKAN BALIK..
sebab ALLAH SENTIASA ADA UNTUK KITA YG SABAR...SABAR ....DAN SABAR...

be a PREMIUM BEAUTIFUL you..


dynasalleh
0102023555



Tuesday, 8 November 2016

BERJAYA BERSAMA BUSINESS PREMIUM BEAUTIFUL




"Modal beliau hanya "bermula"... Mula tanpa nanti...lakukan tanpa henti.
Alhamdulillah dengan "modal komitmen" je, hari ni beliau dah boleh jana lebih 20,000 sales!!!
Hebat la Nasmi Hasmiza Nasrudin!!!
Berkat tiru bulat-bulat mentor beliau DDM Salina Salleh je.... Senang sangat business ni... Mentor always ada sebagai GPS untuk kita mudah sampai ke destinasi 2 juta sales.

In shaa Allah bakal menyusul jejak langkah mentor dengan income 5 angka, pencen awal dan jadi pemimpin cemerlang."

haaa tu dia kata-kata yg sangat memberi inspirasi dari mentor Kak dyna sendiri CDM Salleha Roslan..

untuk yang terbaca post kak dyna ni.. dalam busines ni senang je selain copy paste tindakan orang berjaya 
tu tengok mentor kita.. mentor ni ibarat cermin dik..
apa yg kita lihat pada dia tu lah gambaran kita satu hari nanti..
and i truly believe on that 

ye memang rezeki ni kerja Tuhan... kerja kita apa?
jangan asyik nak tuding jari melepaskan semuanya pada Tuhan seolah2 
kita ni tak buat apa2 langsung..
ofcoz lah kita usaha, istiqamah, selepas tu kita tawakal pada yg ESA 


Follow her if u want to know more about success and beauty ;)

Tuesday, 25 October 2016

PREMIUM BEAUTIFUL MASTERING COURSE 2016


TLC ADALAH KAMI 
KAMI ADALAH PREMIUM BEAUTIFUL 
EXPERT !!!





Special invitation from HQ untuk lebih mahir tentang premium beautiful
walaupun dah bertahun buat busines premium beautiful ni tetapi setiap kali kelas mesti ada sesuatu yang baru tentang PB and buat kita rasa WOWWWWW...


Alhamdulillah....everything berjalan dengan lancar... topic pertama oleh CDM Salleh macam "eye opener" kepada kami terutama usahawan2 baru





Terima kasih mentor kak dyna CDM Sal yg berikan sedikit masa untuk berkongsi cara ukur premium yang betul..
nak tau tak kak dyna belajar ukur premium beautiful buat pertama kali dari seorang yg dikira hebat juga seblum ini iaitu Mendian Madam Chan.. sejak tu ditambah lagi ilmu oleh ratu premium beautiful i falling in love dengan busines ni... interesting job!!!!













Alhamdulilah juga bila encik-encik suami mula menyokong pembabitan kami dalam busines premium beautiful... tak kenal maka tak cinta
nak bercinta dengan busines premium beautiful boleh hubungi kak dyna terus di 010-202 3555


Saturday, 24 September 2016

JANGAN KATA DAH KURUS TAK PERLU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

SERONOK BERNIAGA PREMIUM BEAUTIFUL WALAUPUN 
MEMANG PADA ASALNYA KAK DYNA TAK BERBADAN BESAR TAPI 
SANGAT KURUS


Betul... jangan kata dah kurus tak perlu jaga badan.  jaga badan ni subjective tau, bagi kak dyna semakin umur meningkat lagi lah kak dyna sangat pentingkan kesihatan dari dalam .. nak tau kenapa? baca sampai habis tau...

Ok kak dyna kongsi dengan u all sedikit info tentang diri kak dyna:

BMI: 22.1 (Normal is from 18.5-24.99kg/m2)

Height : 167cm 

Berat : 61.5kg (ok ini buat kak dyna tekejut la and panic jugak)

Visceral fat : 3.5 ( Normal is from 1 - 9)

Body fat : 29.9 (Normal bagi seorang perempuan adalah 20-29.9 which is on border line)

Body age :42 (waktu kak dyna tulis ni umur akk is 39)

(all the above was from Pandai Medical Centre Melaka) 


Ok... fyi berat kak dyna tak pernah more than 58, selalunya around 56-58kg.. so suddenly in April 2016 buat medical checked up the above result part berat badan dan body age buat akk terkejut la... 

the comment given by dietary that time mengatakan:-

1) berat badan kak dyna disebabkan faktor umur yang meningkat masuk 40an..so the metabolisma akan perlahan ..so bayangkan kalau kak dyna tak pakai premium beautiful dan tak amalkan product SHOM seperti Garam buluh dan Minkaffe? i guess mesti lagi berat dari tu..so they said tak perlu risau sebab masih not to bad...but kena jaga dari sekarang..

2) the body age lead from our weight... yes if u obesity your body age become bigger than actual age...Insya Allah dengan adanya product SHOM terbaru iaitu Shake M3, kita dah cukup package penjagaan kesihatan dari dalam..

so, ada sesiapa yang mengatakan kak dyna dulu asalnya memang kurus so tak akan gemuk ITU ADALAH SALAH.. hanya tuan badan je yg tahu macam mana perlunya menjaga pemakanan dan pakai premium beautiful untuk kesihatan yg ideal..

memang kak dyna tak ada testimony badan akk gemuk sebab i tak pernah gemuk selain masa berat 61.2kg, but dulu seblum kenal business ni my weight is 48kg... so masa tu memang kena ejek leper macam papan... dengan premium beautiful kita dapat body shape yg ideal...

jadi jangan risau if beli PB dengan kak dyna tak boleh proven you all boleh slim... Insya Allah dah 3 tahun kak dyna pakai PB kalau u all nak tengok testimony kena jumpa akk sebab gambar2 dulu semua tanpa hijab..so malu lah nak share dalam blog kan...PB banyak support body kak dyna..ye lah dah meningkat umur dan dengan kerjaya yg aktif of course i need my kerusi urut bergerak ni..

kesimpulannya...tanggapan orang mengatakan yang orang kurus tak perlu jaga badan is sangat salah... dari kurus lah senang nak kembang..bila dah kembang bukan mudah nak kempis kan balik tanpa kesedaran dan disiplin yg tinggi..

apa-apa pun kak dyna nasihatkan fokus penjagaan dari dalam dan jadikan premium beautiful sebagai perisai kita..

xoxo
dyna salleh
010-202 3555

Wednesday, 14 September 2016

SHAKE ME MENGANDUNGI "EJEN PEMBAKAR LEMAK"

SHAKE ME & SHAPE me



program jangka masa panjang dalam mencpai gaya hidup yang sihat

ia merupakan gabungan tingkah laku dan amalan yg perlu untuk memastikan berat dan bentuk badan yg berkesan yang:


1) berkesan dalam membakar lemak yg berlebihan dan bukan sahaja menghilangkan berat badan disebabkan kehilangan air sahaja

2) plan diet yg pratikal dan mudah untuk diamalkan seharian

3) TIADA TEKANAN

4) TIADA KESAN YO-YO dan kesan sampingan

5) tidak mempunyai bahan kimia yang terlarang yg menggugat kesihatan manusia 






5 sebab mengapa protein merupakan pilihan terbaik untuk menurunkan berat badan:

1)  penyerapan protein di dalam badan lebih konsisten menyebabkan badan "feel satisfied"

2)  kombinasi hidangan tinggi protein dengan karbohidrat (sayur-sayuran, ubi kentang) menghalang penyerapan gula dalam badan dengan agresif

3)  makanan yang tinggi protein merangsang pembakaran kalori dengan lebih tinggi dalam badan jika dibandingkan dengan lemak.

4) protein bertindak sebagai "fuels" (bahan api) untuk membakar lemak

5)  protein merupakan komponen utama dalam pembentukan dan pemulihan otot terutama semasa dan selepas beruskan, senaman ataupun aktiviti fizikal.




KONSEP 3 "M" DIDALAM SHAKE ME
(MINERAL/MAINTENANCE/METABOLISM)

1) PROTEIN SOYA
2) GARAM BULUH
3) L-CARNITINE (EJEN PEMBAKAR LEMAK)




KEISTIMEWAAN PRODUK
1) rendah kalori - 90kCal /hidangan
2) tinggi dalam protein & serat
3) sumber kalsium & magnesium
4) diperkaya dengan garam buluh, L-Carnitine, vitamin, & mineral
5) tiada gula tambahan
6) tiada bahan pengawet) 
7) tiada pewarna sintetik
8) pilihan terbaik untuk:
-membekalkan tenaga
-menjaga kesihatan
-tumbesaran sihat
-pelangsingan badan
9) sesuai untuk seisi keluarga


SHAKE ME MINUMAN PROTEIN YANG UNIK:

1) membuang toksik yang tidak diperlukan badan dan meningkatkan metabolisme sel badan.
-kerana komponen GARAM BULUH membantu mengeluarkan toksik seperti prisa makanan, bahan kimia, racun ubatan dan sebagainya
-mengembalikan fungsi asal system pencernaan
-L-Carnitine (fat burner) membantu meningkatkan kadar metabolisma.
-L-Carinitine bertindak sebagai pengangkut sel-sel lemak dan dibawa ke stesen janakuasa utama sel-sel badan (mitochondria) untuk dipecahkan dan diuraikan menjadi tenaga.

2) mengimbangi hormon badan, mengawal tekanan dan membantu pembentukan potongan badan yang diidami
-nisbah karbohidrat dan protein yang seimbang membantu badan untuk menghasilkan hormon yang seimbang
-dalam masa yang sama ia membantu dalam mengurangkan penyerapan gula di dalam badan sekaligus mengawal selera makan.
-meransang pembinaan otot badan
-menstabilkan emosi dan tekanan

3) membekalkan mikronutrien sepanjang program pengawaian berat badan
-bekalan mineral adalah penting untuk keseimbangan dan kesihatan badan untuk jangka masa panjang
-GARAM BULUH kaya dengan > 70 jenis mineral
-sumber calcium dan magnesium 
-tinggi dengan antioxidan 
-membantu dalam proses pembakaran lemak badan penghasilan tenaga berpanjangan 


TIP-TIP UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN:
- minum segelas air kosong setiap 1 jam (bertujuan untuk membuang dan mengangkut keluar semua toksin sekaligus memastikan pembakaran lemak lebih berkesan

-mengurangkan makanan karbohidrat /berkanji

-mengamalkan kualiti tidur yg baik


berminat dan ingin menjadi stokis mini
boleh hubungi kak dyna terus ye:
010-202 3555

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...