Wednesday, 1 May 2013

BB PLUS COLLAGEN ~ KOLAGEN YG LENGKAP & BERKESAN

rasa bertuah bertemu dengan BB Plus Collogan ni ketika tengah mencari-cari kolagen yg sesuai untuk saya...sebelum BB plus, ada juga cuba brand lain yg harga lebih mahal sikit berbanding BB Plus tetapi terlalu manis walaupun dikatakan tidak mengandungi kandungan gula..hmm pelik tapi saya tak berani continue dengan kolagen jenama X tu... kenapa?? 

Last year masa buat pap smear at Pantai Medical Center, Melaka.. ada juga mengadu kat gynae tu Dr. Tan kenapa selalu ada discharge (keputihan) so doctor explain kat saya keputihan ni bole terjadi kalau infection atau banyak makan atau minum benda yang manis manis atau sejuk..haaa!!! kebetulan masa tu saya memang tengah ambil kolagen jenama X ni la..lepas tu terus tak berani..saya terus berhenti... so dari tahun lepas cari punya cari yang sesuai..jumpa la hamba Allah ni Salleha namanye yg kebetulan kat FB dia ada post tentang BB PLUS COLLOGEN ni... so dari situ cuba dan terus serasi dengan saya...tak manis... sesuai sangat dengan siapa yg mempunyai diabetes atau masalah jantung..hebatkan ? jenama X atau yg lain2 kat market tak ada pun concern on this 2 decease.. so dah hampir 5 bulan saya amalkan BB Plus..ahamdulilah serasi ..memang dan berkesan pada diri saya...

OK dalam banyak2 collogen kat market tu kan kenapa saya pilih kologen ikan seperti yg terkandung dalam BB PLUS??

Kologen ikan dikelaskan sebagai kologen jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yg terdapat dalam kolagen manusia.. habitat semulajadi ikan menyebabkan ikan mempunyai kandungan PROLIN & GLISIN yg cukup dalam suhu badan ikan yg rendah iaitu sama seperti kologen manusia.. prolin & glisin adalah dua jenis asid amino yg penting untuk penghasilan kologen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.  kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknology terkini untuk sumber kologen yg kaya dan kesan penyerapan yg lebih baik...

ha sebab tu la saya kekal dengan BB Plus collogen...lagi satu anda tau tak kologen dari jenis oral ni lebih senang diserap ke dalam badan kita? tak payah la nak  cucuk sana cucuk sini lagipun dgn BB plus tak payah belanja besar nak pelihara kologen dalam  badan kita...lagi satu kalau kita asyik la tukar brand lain kan bila la nak nampak hasil nye sedangkan usia kita ni dari sehari ke sehari meningkat, bertambah angka nye kan ... 

Proline
Amino Acid
Proline is an α-amino acid, one of the twenty DNA-encoded amino acids. Its codons are CCU, CCC, CCA, and CCG. It is not an essential amino acid, which means that the human body can synthesize it. Wikipedia
Glycine
Amino Acid
Glycine is an organic compound with the formula NH2CH2COOH. Having a hydrogen substituent as its side-chain, glycine is the smallest of the 20 amino acids commonly found in proteins. Its codons are GGU, GGC, GGA, GGG cf. the genetic code. Wikipedia



berminat bole sms/whatsapp : 010-202 3555

Post a Comment

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...