Saturday, 21 December 2013

Apa tu #tilam kuat ? Apa tu Bio Velocity Sleep Mate

BIO VELOCITY SLEEP MATE




Tidur yg mencukupi adakah 8 jam? sebenarnya tidur yg cukup memadai 6 jam.. tidur yg berkuality setiap malam adalah penyumbang kepada faktor mengurangi risiko masalah jantung dan stroke.

Research by Chicago Medical School berpendapat, orang yang kurang tidur dari enam jam setiap malam memiliki kemungkinan dua kali lebih besar menderita serangan jantung dan stroke berbanding mereka yang memiliki tidur antara enam - lapan jam.

mereka yang kurang tidur juga memiliki risiko 2/3 lebih tinggi akan gagal jantung kongestif, yang boleh mengakibatkan jantung kita gagal mengepam darah ke seluruh tubuh yg akan melemahkan organ badan yg lain

"Orang-orang yg tidur ekstrem berada pada risiko tertinggi penyakit kardiovaskular. Enam hingga lapan jam adalah waktu terbaik tidur menurut research tersebut"

Jika kita mengalami waktu tidur yg lebih pendek atau tak cukup tidur..ini boleh mengakibatkan kesan termasuk peningkatan kadar hormon stres
cortisol , tekanan darah meningkat, hiperaktivitas dari sistem saraf simpatik dan peradangan meningkat.


Cortisol is released in response to stress, sparing available glucose for the brain, generating new energy from stored reserves, and diverting energy from low-priority activities (such as the immune system) in order to survive immediate threats or prepare for the exertion of rising to a new day. However, prolonged cortisol secretion (which may be due to chronic stress or the excessive secretion seen in Cushing's syndrome) results in significant physiological changes (proper source needed).

golongan yg tak cukup tidur ni memang ramai, antaranya yg kerja berpangkat tinggi, yg tinggal di kawasan bandar seperti KL tu pergi kerja balik kerja memang banyak masa dalam kenderaan..sampai rumah dah gelap nak prepare kan diri & family utk the next day pula memang tidur yg tak mencukupi & tidak berkuality..
i believed u all berkemampuan utk mendapat kan #tilam sihat & #tilam kuat ni bagi menjamin kesejahteraan hidup berkeluarga dan hidup sepasang suami isteri… kalau kerja gaji cukup bulan 6-7 ribu memadai ke kalau kita mengalami stroke & insomnia ?  cuba imbas kembali hubungan intim suami isteri bagaimana sekarang? audit balik punca nye..penat atau tak cukup masa …. jom lets have a better life with beloved family



DYNA SALLEH
010-202 3555
Post a Comment

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...