Sunday, 21 December 2014

Preparation naik sekolah 2015

Salam semua ... 
Hari ni dyna tetiba nak share citer pasal persediaan naik sekolah ni. Bukan nak show off u all tapi memang terasa dihati betul betapa mencabarnya as a parents nak sediakan keperluan sekolah sekarang and i am wondering macam mana la arwah ayah saya prepare dulu. Dah la big family kitorg 9 org adik beradik mak tak kerja tapi Alhamdulillah bila teringat balik dulu dulu baju sekolah dpt la sepersalinan yg baru walaupun sepasang dua tak ingat la berapa pasang 
Pastu dengan senarai buku yg kena beli kan, arwah ayah punya style mana yg additional tu memang la dia tak akan beli. Ayah akan beli yg wajib saja. Sedih teringat kan how ayah pening kepala bila tiba time nak naik sekolah kan. Ayah pulak polis je time tu pangkat pun baru dua calit masa kitorang kecik masa i dah ke sekolah menengah baru 3 calit..
Tapi alhamdulillah la anak dia ni mmg suka belajar ada niat nak sambung ke menara gading... 😢😢😢 pilunya rasa
 

Semalam pergi beli barang2 anak2 yg bongsu thn depan darjah satu abang dia darjah 5 dengan baju sekolah pagi dan sekolah agama dah berapa dah habis kat situ 


Ni belum habis cari lagi.. Memang ala kadar tapi yg ala kadar ni pun dah makan dkt seribu dua orang ni tak masuk lagi duit buku duit nursery utk transit anak2 nanti... 

Tapi syukur Alhamdulillah sebab dyna ada buat side income. Nama je side income tapi income tu lebih lebih besar dari makan gaji... Kadang2 kita rasa kita cukup mampu tapi sebenarnya tak.. Sebenarnya kita telah mengurangkan apa yg sepatutnya anak anak kita dapat atau apa yg mereka perlukan ... Itu bukan alar kadar tapi mengorbankan hak hak anak2 kita tadi... Adil ke??? Kesian kan .. Insyallah dyna akan terus berniaga utk pastikan kita tak mengurangkan apa yg patut anak2 dapat bukan nak mewahkan dirig tapi apa yg perlu hak mereka dapat dan sebagai ibu bapa kita pun tak perlu la nak pening kepala bila sampai waktu waktu ni tiap2 tahun kan 😉😉😉

DynaSalleh
Post a Comment

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...