Saturday, 24 October 2015

BOSAN BETUL DENGAN MLM ? SAHAJIDAH HAI-O MLM TYPICAL??

Assalamualaikum semua…
haa tajuk hari ni memang BOSAN..
bukan dyna bosan dengan career dyna ni
tapi bosan dengan STATEMENT manusia atau lebih specific yang 
sebangsa dengan dyna ni never ending story
tak tau menahu pasal MLM tapi terus terang benderang
stated "saya nak berniaga tapi tak nak MLM punya bisnes"

bagi dyna la orang tu dia terikut2 jejak failure yang lepas..
entah apa yang dia tau pasal MLM sebab dyna sendiri tak rasa pun
terMLMkan diri ni dalam bisnes ini ..serius!! buat apa nak tipu..
kenapa i cakap macam tu?? meh nak cerita…


Semalam dengar live video dengan Irfan Khairi (pakar perniagaan internet) 
IK kata selagi perniagaan MLM itu berlandaskan syariah …
YES!!!! dan kami di Sahajidah HAIO memang patut syariah…

dan MLM ni is a good networking busines…
tanyalah pakar2 motivasi mana2 pun
to have a good business and to have a big income in 
business you kena buat sales & networking atau bukak cawangan atau
cari agen…
networking busines ni ganda income ganda masa 
kalau seorang bekerja ada 24 jam
kalau 2 orang 48 jam
kalau 3 orang 72 jam
bukan lah nak kata kita keje sehari suntuk
tapi nampakkan bila dikatakan ganda masa?
macam tu juga ganda income?
stop a noncense bila kata MLM ni kayakan orang atas
dah lupa ke setiap yang atas mesti ada bawahnya
setiap yg mula mesti ada akhirya
setiap yg junior pasti akan jadi senior

MLM ni guna comman sense
kita buat kita dapat 
setiap rangkaian prinsip nye sama
dia buat dia dapat 
tapi KITA buat KITA dapat sama2

ok sekian…
ops lagi satu, IK cakap kita ni kena 
dekati lebih ramai orang yang berfikiran positif
jangan jauhi orang negetif
faham maksudnya? sebab orang negetif ni tak akan pupus
cuma dapat dikurangkan jika frenlist kita ni ramai yg always
bersangka baik 

TAKUT LAGI NAK BUAT BUSINESS DENGAN DYNA?


Post a Comment

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...