Monday, 8 February 2016

REWARD FOR HARD WORK!!!

Rambang mata .. Minat sgt CR kan

Actually azeeq danial ni tak de la hardwork sangat.. From his character akk tengok dia tak suka ulang kaji di rumah.. Kalau dapat sejam dengan dia study or buat revision tu pun dah kira beruntung besar.. So what i did i selalu pesan setiap kali pagi-pagi ke sekolah. Kalau abg (i call him abang) tak suka buat revision kat rumah make sure you pay attention 100% when teachers is teaching dekat sekolah.. Sekolah pagi dan agama.. Memang dari darjah 1 akk takde specific bagi dia tution.. Cuma ada satu tution tu dari awal dah bagi dia iaitu Genius mental arithmetic.. Bagi penekanan pada kiraan dan fokus minda.. 

So kasut bola tu adalah reward untuk dia yang mendapat 5A dalam peperiksaan UPKK.. Actually majority dapat 8A tapi what make me terharu like what i said, dia fully concentrate di sekolah, kalau lah ditambah dengan extra klas confirm dpt full score, but overall Alhamdulillah, anak2 mudah belajar, terang hati , bangga tau sekolah agama tu bukan mudah, lepas ni concentrate utk UPSR pula, Insya Allah mama akan full time business woman utk pastikan anak anak mama terpelihara.. 


Semoga anak-anak mama terus success, jadi anak yang soleh, jadi insan yang berguna pada bangsa agama dan negara.. Walaupun kecilan hasilnya lama2 pasti berbaloi (kaizen) 

#timefreedom


Post a Comment

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...