Saturday, 18 June 2016




GAMBAR NI SEBIJIK MACAM YG KAK DYNA BAYANGKAN SEPANJANG MENCEBURI BIDANG NIAGA NI..

Dlm nak build up career pernah lalui 1 tahap yg kak dyna rasa Ya Allah kenapa susah sangat.. Ya Allah kenapa tak habis2 masalah.. satu satu datang dari kiri kanan depan belakang.. yg ada 2 tangan 2 kaki yang nak dilawankan.. 

sampai selalu kata pada diri sendiri macam ada satu tembok yg besar depan aku ni ..cuba u all bayangkan memanjat tembok yg besar.. nak sampai atas tu rasa lama dan payahnya.. adakala rasa tangan dah tak kuat.. lutut pun dah goyang... air mata jangan cakap la... ada masa kakdyna rasa "merangkak" nak teruskan lalui tembok ni.. 
kak dyna selalu cakap pd diri sendiri.. besar mana pun tembok ni mesti ada puncak dan mesti ada pengkahirannya... mesti ada puncak.. 



so what should i do ?? just move on dan lawan je lah apa yg ada nak sampai ke penghujung tembok tu.. betul.. kak dyna tak pernah berhenti nak teruskan usaha .. 

walaupun sepanjang jalan ni ada yg tinggalkan kita, ada yg separuh jalan, yg menyindir jangan cakap lah, yg melemahkan semangat pun ramai.. tapi pekak kan telinga dan jalan terus.. nak berjaya macam mentor kak dyna .. kalau berhenti pun sekejap utk rawat dan bagi tenaga balik nak "sambung panjat tembok besar ni" 
diri sendiri yg kena lebih kuat utk push nak lalui tembok besar ni... 

Alhamdulillah.. once kak dyna lepas tembok ni.. mesti berbaloi.. mesti terbayar balik segala keperitan di belakang hari tadi.. teruskan..ingat nawaitu kita.. dan yang paling membantu dlm career business ni kita ada Mentor dan kumpulan yg kuat sentiasa support org yg tak pernah berputus asa .. as long as you still move on they will always be with you
Insya Allah



010-202 3555
Post a Comment

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...