Saturday, 24 September 2016

JANGAN KATA DAH KURUS TAK PERLU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

SERONOK BERNIAGA PREMIUM BEAUTIFUL WALAUPUN 
MEMANG PADA ASALNYA KAK DYNA TAK BERBADAN BESAR TAPI 
SANGAT KURUS


Betul... jangan kata dah kurus tak perlu jaga badan.  jaga badan ni subjective tau, bagi kak dyna semakin umur meningkat lagi lah kak dyna sangat pentingkan kesihatan dari dalam .. nak tau kenapa? baca sampai habis tau...

Ok kak dyna kongsi dengan u all sedikit info tentang diri kak dyna:

BMI: 22.1 (Normal is from 18.5-24.99kg/m2)

Height : 167cm 

Berat : 61.5kg (ok ini buat kak dyna tekejut la and panic jugak)

Visceral fat : 3.5 ( Normal is from 1 - 9)

Body fat : 29.9 (Normal bagi seorang perempuan adalah 20-29.9 which is on border line)

Body age :42 (waktu kak dyna tulis ni umur akk is 39)

(all the above was from Pandai Medical Centre Melaka) 


Ok... fyi berat kak dyna tak pernah more than 58, selalunya around 56-58kg.. so suddenly in April 2016 buat medical checked up the above result part berat badan dan body age buat akk terkejut la... 

the comment given by dietary that time mengatakan:-

1) berat badan kak dyna disebabkan faktor umur yang meningkat masuk 40an..so the metabolisma akan perlahan ..so bayangkan kalau kak dyna tak pakai premium beautiful dan tak amalkan product SHOM seperti Garam buluh dan Minkaffe? i guess mesti lagi berat dari tu..so they said tak perlu risau sebab masih not to bad...but kena jaga dari sekarang..

2) the body age lead from our weight... yes if u obesity your body age become bigger than actual age...Insya Allah dengan adanya product SHOM terbaru iaitu Shake M3, kita dah cukup package penjagaan kesihatan dari dalam..

so, ada sesiapa yang mengatakan kak dyna dulu asalnya memang kurus so tak akan gemuk ITU ADALAH SALAH.. hanya tuan badan je yg tahu macam mana perlunya menjaga pemakanan dan pakai premium beautiful untuk kesihatan yg ideal..

memang kak dyna tak ada testimony badan akk gemuk sebab i tak pernah gemuk selain masa berat 61.2kg, but dulu seblum kenal business ni my weight is 48kg... so masa tu memang kena ejek leper macam papan... dengan premium beautiful kita dapat body shape yg ideal...

jadi jangan risau if beli PB dengan kak dyna tak boleh proven you all boleh slim... Insya Allah dah 3 tahun kak dyna pakai PB kalau u all nak tengok testimony kena jumpa akk sebab gambar2 dulu semua tanpa hijab..so malu lah nak share dalam blog kan...PB banyak support body kak dyna..ye lah dah meningkat umur dan dengan kerjaya yg aktif of course i need my kerusi urut bergerak ni..

kesimpulannya...tanggapan orang mengatakan yang orang kurus tak perlu jaga badan is sangat salah... dari kurus lah senang nak kembang..bila dah kembang bukan mudah nak kempis kan balik tanpa kesedaran dan disiplin yg tinggi..

apa-apa pun kak dyna nasihatkan fokus penjagaan dari dalam dan jadikan premium beautiful sebagai perisai kita..

xoxo
dyna salleh
010-202 3555

Post a Comment

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...