Wednesday, 15 March 2017

DATED 14/1/2017
VENUE: PREMIUM BEAUTIFUL OUTLET MELAKA



Seawal January lagi kami dah mulakan aktivity kelas ilmu 
bersama2 top agent dari Selangor, Melaka, Johor dan Top Leaders Singapore.

Alhamdulilah kelas berjalan lancar 
walaupun masa tak mencukupi sebab banyak sangat kan yg nak dikongsikan
tapi topic agenda 2017 dapat disampaikan..

bila renungkan dalam gambar ni kan 
sebak rasa pun ada gembira dah tentu
sebak sebab setiap kali kita ni nak buat benda baik 
pasti Allah hantarkan ujian..
hari kelas tu ada yg kereta rosak dan terpaksa pakai towing car 
tapi kak dyna selalu pesan pada protege kak dyna memang akan ada cabaran kecil dan cabaran besar bila nak buat baik ni
so sentiasa bersangka baik pada dugaan yg Allah hantar 
kak dyna tak mau protege kak dyna berfikiran itu ada lah "bad sign" ooo aku tak perlu dtg kelas ni kalau tak mest ada kejadian buruk berlaku..
nampak tak kat situ je tanpa kita sedar u all dah buruk sangka pada Allah..kenapa nak buruk sangka kenapa tak nak baik sangka 
anggap dugaan tu mcm ni "Allah duga aku sebelum dia nak bagi nikmat besar" ialah Allah mesti uji dulu kita ni layak diberi  nikmat lebih atau senang-senang je kita ni kufur nikmat kan

haha amboi kak dyna cakap macam ustazah kan? bukan tunjuk baik malah tak nak jaid munafik...ni semua kak dyna belajar dari mentor kak dyna...
setiap kata2 semgt tu yg disampaikan pd mentor kak dyna akan ulang yg sama pada protege kak dyna... bukan nak tunjuk baik tapi nak cuba jadi baik dan kutip pahala free kan bila kita buat baik ni


Ok ni encik suami merangkap emcee pada hari kejadian..hehe saja je bagi dia tugasan ni sebab yelah namapun bisnes suami isteri kan jadi ini adalah salah satu budaya ketika mengadakan kelas ... Alhamdulilah dia dah biasa tengok so dia terima je la task ni untuk dijadikan contoh pada kaum bapa yg lain




Kami dulukan dengan topic pertama dan utama sebagai premium beautiful expert TLC wajib expert topic ni..

untuk topic wajib ni kak dyna galaskan tanggungjawab ini kepada bakal DSM Suhaida 
kenapa kak dyna percaya dia bole bawak topic ni sebab... dia dah pakai premium beautiful secara konsisten sejak dia student lagi dan sebelum ada anak 1... so confident level dia bercakap tentang premium beautiful tak bole disangkal lagi....

kalau nak interview dia apa yg buat dia beria sangat pakai PB ni seawal usia anak dara bole lawati blog beliau www.suhaidacheyahya.com



Next topic yang tak kurang pentingnya dan secret recepi of Top Leaders Circle ialah SOHOBIZ... untung weh siapa yg mula meniaga dengan kami yg zero knowledge tentang bisnes tu memang bangga lepas dah belajar selok belok SOHOBIZ ni... 

apa yg paling penting dalam topic ni kita tak sepatutnya takut dengan plan perniagaan kita nama pun PLAN nak bagi kita idea atau guideline apa patut kita buat..ye lah rata2 yg baru nak mula meniaga ni mesti akan kata "saya tak tau mcm mana nak mula" ha sebab tu la kita adakan module SOHOBIZ ni untuk TLCians... so jangan la tersedak atau berpeluh bila study tentang business plan ni.... dia macam ni contoh la kita nak renovate rumah kan... so bila kita pi interior design, designer tu mesti bagi kita proposal betul tak? so kalau kita tak minat 100% dengan proposal tu kita bole ikut kesesuaian dengan kemampuan kita...macam tu lah SOHOBIZ TLC ni... we prepare for the best untuk merasa best best je... so jangan panic bila u all nak contact kak dyna untuk free bisnes consultation tau...




Last but not least sebelum selesai kelas kak dyna umumkan excellent achiever for december 2016 challenge seperti poster di bawah..



Tahniah buat pemenang top agent premium beautiful Johor bakal DSM NorFaezah Mansor www.fizamansor.com  diatas kejayaan beliau memenuhi syarat challenge of 2016 
kak dyna harap ini sebagai suntikan semangat untuk fiza dan team terus kekal dalam kumpulan dan semakin melebarkan empayar di Selatan dan Singapore




macam mana? lepas baca entry kak dyna ni u all rasa seronok nak tahu tak?
kak dyna memang duduk melaka tapi bole hubungi kak dyna untuk temujanji di 010-202 3555


Post a Comment

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...