Sunday, 18 March 2018

MIN CHA - TEH HITAM YANG TINGGI KUALITINYA DAN MENGANDUNGI GARAM BULUH ISTIMEWATeh hitam ni memang belum fofular seperti teh hijau lagi. Tapiiiii, you all baca sampai habis tau. SUre terngaga dengan nikmat dan khasiat teh hitam dalam MinCha teh kak pajura ni.  

Jadi kat sini kak dyna sharekan serba sedikit info, apa keistimewaan Teh hitam Min Cha tea ni.


Teh hitam ni kandungan kafein dia sangat rendah. Kalau minum selalu pun tak de masalah. Sebab teh hitam high in antioksidan dan phytonutrient yang berguna untuk tubuh bersihkan racun dalam badan.

1. Yang BESTNYA, teh hitam membantu TURUN KAN PARAS KOLESTROL! Sesuai sangat untuk yang tak boleh kawal waktu makan dan yang mempunyai HIGH CHOLESTROL.

Dalam satu study, menunjukkan bahawa teh hitam membantu kurangkan kolesterol jahat/LDL sebesar 11,1%. Dia ada efek penyerapan kolesterol baik oleh tubuh.

2. Meningkatkan KESIHATAN jantung.
Teh hitam membantu meningkatkan kesihatan jantung, kandungan flavon ditemukan dalam teh hitam. Para ilmuwan kata dengan meminum 3 cawan teh hitam atau lebih sehari dapat membantu mengurangi risiko yang merosakkan arteri koronari. 


3. Mengurangi risiko kanser ovari
Minum teh hitam membantu mengurangkan risiko kanser ovari. Teh hitam mengandungi teaflavin yang dapat menghambat pertumbuhan sel kanser ovari. 


4. Mengurangi risiko diabetes
Para ilmuwan telah menemukan bahawa minum teh hitam dapat membantu mengurangkan risiko diabetes tahap 2, kandungan catechin dan teaflavin berguna sekali untuk meningkatkan hormon insulin untuk mengolah glukosa. 


5. Meningkatkan kesihatan tulang
Para ilmuwan juga mendapati bahawa orang yang minum teh hitam secara signifikan dapat mengembalikan kepadatan tulang, kerana teh hitam mengandung pengganti KALSIUM. Rutin minum teh hitam juga mengurangi risiko patah tulang pada orang tua. 


6. Mengurangi risiko penyakit Parkinson.
Teh hitam kaya polifenol yang memiliki efek menjaga kesihatan saraf di otak. Sebuah penelitian juga menunjukkan bahawa kafein dalam teh hitam berhubungan rapat dalam mencegah penyakit Parkinson. 


7. Menurunkan risiko batu ginjal
Teh hitam dapat membantu mengurangi risiko sebesar 8% dari pembentukan batu ginjal. Oleh kerana itu, Anda wajib setiap hari minum teh hitam untuk mencegah batu ginjal. 


8. Meringankan penyakit asma
Para peneliti telah menemukan bahawa flavonoid dalam teh hitam memiliki efek yang memberi kebaikan pada penderita asma. 


9. Menghilangkan radikal bebas dari tubuh.
Teh hitam mengandung antioksidan dan membantu menghilangkan molekul beracun. Teh hitam dengan campuran lemon adalah pilihan yang baik untuk menyingkirkan radikal bebas. 


10. Membersihkan bakteria dari tubuh
Para ilmuwan telah berpendapat bahawa zat antioksidan dan nutrisi lain yang ditemukan dalam teh hitam memiliki sifat antimikroba. Ini adalah salah satu manfaat kesihatan untuk menjaga tubuh terjangkit bakteria. 


11. Mengurangi stres.
Menurut sebuah penelitian, teh hitam dapat mengurangkan hormon stress dalam tubuh dan berfungsi merehatkan sistem saraf. 


12. Menjaga kesihatan mulut.
Minum teh hitam dapat membantu mencegah plak, gigi berlubang dan membantu menjaga nafas anda lebih segar. Teh hitam memiliki sifat antioksidan membantu mencegah infeksi di mulut.

WOOWWWW!!!!! 
BANYAK KEBAIKAN.
LAIN DARI TEH TEH YANG TERDAPAT DIPASARAN KAN? 


MIN CHA PRODUK TERBARU DARI SHOM.

Teh tarik berasaskan garam buluh.
Tanpa Gula
Tanpa Pengawet
Tanpa Bahan Tiruan
Sumber Antioksidan Yang Baik

Dirumus khas dengan Teh Berkualiti Premium
Teksture Halus dan Berkrim
Sekotak Min Cha Tea ada 20 sechet.


Harga Min Cha, Sekotak:
Untuk Ahli RM35
Harga Jual Promo RM42

Dah Cuba Min Cha, Confirm Nak Lagi NAK JIMAT MEH PAKAT JADI AHLI DENGAN KAK 
DYNA.BOLEH TERUS WHATSAP DI 0102023555 

ATAU
click terus link dibawah.
VERY SIMPLE

No comments:

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...