Thursday, 1 November 2018

MINI SEMINAR MASTER YOUR NETWORK ~ Premium Beautiful Expert Melaka





Kak dyna jawabkan pada yang selalu kata pada kak dyna, buat bisnes ni asyik pergi kelas je. Asyik tu tidak la. Tetapi ilmu mesti ada dan perlu sentiasa upgrade. Sebab apa? Sebab kita nak ajar orang nak kongsi dengan orang, diri kita sendiri perlu ada ilmu tu. Kena pandaikan diri kita dulu. Supaya kita tak memandai-mandai tau. Bukan ke ilmu tu boleh google je? Ha, cuba you all imagine kejap, kalau tak reti buat kek batik, zaman la ni, kita cari dekat google kan? Siapa yang letak kak google tu? Tentulah orang yang dah belajar memasak atau ada ilmu masakan. Ha! nak letak kat google pun kena ada ilmu. Jadi kena berguru tak? Kena menuntut ilmu tak? Nak menuntut ilmu dengan siapa? Boleh je kalau nak belajar sendiri dengan Utube atau Pakcik Google. Kalau berkesan dah lama semua sekolah di Malasyia tutup dah. Dan tiadalah hari guru selepas ini kan? Jadi menuntut ilmu perlu ada cikgu juga. Dalam Bisnes, kami panggil tok guru kami “mentor”. Bukan mentol tau. MENTOR ☺️ Tapi kan, siapa yang bole jadi mentor ye? Jiran sebelah? Bff? Adik ipar? atau Bobo? Eh gurau je tak kan tak bole. Ia, mentor ni kalau boleh orang yang dah ada bukti BERJAYA buat bisnes. Lebih bagus kalau bisnes tu sama dengan bisnes yang sedang kita buat sekarang. Eh, terpanjang jugak ngomelan kak dyna. Saja nak bagitau, we are so happy and bertambah semangat dan fokus bila berada di seminar tempohari. Doakan kak dyna dan sahabat-sahabat kami yang dari Selatan, Utara, Sabah Sarawak dipermudahkan urusan untuk berkembang lagi bersama platform bisnes Sahajidah Haio Marketing. I'am protege of CDM Salleha Roslan dan dibawah pemimpin hebat CDM Hj Azlan Deraman & CDM Hjh Siti Rohana Yusuf #MasterYourSales #MasterYourNetwork












































Post a Comment

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...