Monday, 1 April 2019

Sweetality mengurangkan gula sehingga 80-98%

SUMBER DARI MYMETRO, 2 APRIL 2019









"Separuh daripada pesakit yang hidup bersama diabetes enam hingga 10 tahun mengalami masalah neuropati periferal diabetes menyakitkan atau ‘painful Diabetic Peripheral Neuropathy’ (pDPN) gara-gara terlewat diagnosis atau kawalan pengurusan diabetes yang longgar.
Di Malaysia, masalah ulser kaki akibat diabetes menjejaskan kira-kira 15 peratus pesakit, manakala 4.3 peratus pesakit ini terpaksa melalui prosedur amputasi (pemotongan) anggota badan bahagian bawah terutama kaki."


Bukan nak takutkan uol, tapi kak dyna pun concern tentang penyakit keturunan ni. sebab dulu pernah dengar doktor yang merawat ayah, sesiapa saja yang ada keturunan kencing manis, dia juga dikira sebagai pre-diabetic. Maksudnya kebarangkalian nak ada penyakit kencing manis tu tinggi sebab ini penyakit keturunan. 

Dengan makanan dan cara hidup yang bagi kak dyna susah juga nak elak dari masakan dan makanan sedap, makin sedap tu sebab makin banyak perisa dan perasa. Makin tinggi chances untuk dapat macam-macam penyakit kan.
Jadi sebab tu kita ikhtiar. Bukan nak kata guarantee 100% boleh elak sakit, sekurang-kurangnya kita kurangkan.


Sweetality merupakan nama baru product kami.
RASA setanding GULA

TEKSTUR seperti GULA,

GUNAKAN seperti GULA



MENGURANGKAN gula sehingga 80-98%

Rendah Kalori, Tanpa Kalori

(Low Calorie, Zero Calorie)



Mengurangkan kandungan gula sebanyak 98% dan menyempurnakan
rasa serta sifat gula

• Pengganti yang berkesan untuk gula dan fruktos (gula buah-buahan)

• Aplikasi : MINUMAN + MASAKAN + BAKAR/KUKUS

Dipatternkan khas oleh FLAVOUR INFUSION FACTOR (FIFtm) TECHNOLOGY

REVOLUSI GULA

• Suhu seperti gula, boleh digunakan dalam minuman, masakan, ketika mengukus, membakar dan sebagainya

• Kestabilan pH seperti gula, versatil untuk dicampurkan bersama ramuan makanan
lain dalam pelbagai formulasi

• Rasa Sebenar Yang Sempurna, rasa setanding gula, malah LEBIH BAIK lagi!

• Tanpa Meninggalkan Kesan Rasa seperti gula, tidak seperti pemanis lain di
pasaran.


SWEETALITY didatangkan dalam 2 jenis packaging. Dalam bentuk butiran gula pasir dan juga dalam bentuk cecair.

Low-calorie Granulated Sweetener
(Butiran Pemanis Rendah Kalori)
-Diperbuat daripada ekstrak tebu
-Mengurangkan gula sebanyak 80%
-5x lebih manis berbanding gula biasa (sukros)
-Contoh: bagi penggunaan biasa 1 sudu teh, kini boleh diganti dengan hanya 1/5 sudu teh
-200gram @ RM35 sebotol

Zero-calorie liquid Sweetener
(Cecair pemanis tanpa kalori)
-diperbuat daripada ekstrak tebu
-mengurangkan gula sebanyak 98%
-2 titis Sweetality = bersamaan kemanisan 1 sudu teh gula
-boleh dititiskan terus dalam minuman atau makanan
-amat mudah dibawa ke mana saja.
-35ml @ RM65

Berminat untuk cuba atau menjadi agent 
boleh hubungi 
010-202 3555

No comments:

Translate

FAMOUS LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...